Consiliul Judetean Buzau si-a omagiat, astazi, varstnicii

13 octombrie 2016 | 0 comentarii |

Urandu-le viata lunga si sanatate, presedintele institutiei, Petre Emanoil Neagu le-a oferit, celor 60 de membri ai Consiliului Judetean al Persoanelor Varstnice, un dineu si flori, in semn de respect si pretuire.

 

persoane varstnice4Cine nu are batrani sa-si cumpere”, spune o vorba veche pe care, probabil, multi dintre noi nu o intelegem decat atunci cand ajungem la varsta intelepciunii si dupa o experienta de viata acumultata de-a lungul anilor.

Mesajul ascuns in binecunoscuta expresie contine, spun psihologii, o explicatie detaliata a temperamentului, caracterului si personalitatii persoanelor de varsta a treia. Aceste persoane au maturitatea, experienta de viata si rabdarea pe care au invatat-o de-a lungul vietii, astfel ca pot face fata oricaror provocari, cu mai multa usurinta decat tinerii. Mai mult, batranii pot deveni foarte usor modele de viata, tocmai prin prisma experientelor anterioare, iar sfaturile pe care acestia le pot oferi sunt cu siguranta mai bune decat cele promovate prin ziarele de can-can sau la televizor, in zilele noastre. Batranii privesc totul cu calm, stiu sa cantareasca fiecare decizie si transmit tinerilor din jurul lor cele mai nbune sfaturi, sustin psihologii.

In compensare, batranii au nevoie de sprijin, in special din punct de vedere emotional, de aceea expresia „Cine nu are batrani sa-si cumpere” reprezinta si un indemn catre tineri, de a deveni suportul de care varstnicii au nevoie.

 

persoane varstnice3Acestea au fost si sentimentele exprimate astazi, de presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, fata de cele 60 de persoane varstnice membre ale Consiliul Judetean al Persoanelor Varstnice, sarbatorite la Clubul Politistilor. Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice, desi marcata in calendarul international pe 1 octombrie, a fost sarbatorita la Buzau ceva mai tarziu, dar cu aceeasi incredere intr-o lume mai buna, care sa le ofere atat varstnicilor, cat si generatiilor care urmeaza, o viata demna.

Cu prilejul acestei sarbatori, presedintele Consiliului Judetean Buzau le-a oferit seniorilor un dineu si flori, la ceas aniversar. Iar pentru ca din grupul „bunicilor intelepti”, cum i-a numit Petre Emanoil Neagu, fac parte si doua cupluri care au rezistat impreuna 75, respectiv, 60 de ani, acestora li s-a oferit si cate un tort aniversar.

Astazi, alaturi de Consiliul Judetean al Persoanelor Varstnice Buzau, i-am sarbatorit  pe cei mai intelepti dintre noi. Este o zi speciala, atat pentru seniorii nostri, cat si pentru noi toti, cei care trebuie sa le aratam respectul si pretuirea noastra. Le urez tuturor sanatate, bucurii alaturi de cei dragi si o viata linistita!”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Gestul sau a fost apreciat de bunicii care si-au sarbatorit ziua imbracati in haine de sarbatoare si, parca, pentru cateva ore, au simtit ca si-au recapatat tineretea si vigoarea de altadata.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*