Copii bătuți, sechestrați și obigați să muncească la câmp, au ajuns la spital cu coastele rupte

30 septembrie 2022 | 0 comentarii |

Au fost scăpați din mâinile agresorilor și duși la spital de polițiști, care au intervenit după ce au fost anunțați chiar de fratele unui dintre agresori. Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbaţi pentru 30 de zile. 

 

Doi frați din comuna buzoiană Căldărăști, în vârstă de 13, respectiv, 16 ani, au trecut prin clipe de coșmar după ce au fost luați cu forța și obligați de un consătean să muncească o zi întreagă la câmp, iar când au vrut să plece acasă, au fost sechestrați și bătuți cu cruzime.

Cei doi copii bătuți, au mers dimineața, împreună cu un frate mai mare, să-și ajute un vecin la cules porumb, dar la câmp au avut ghinionul să-l întâlnească pe fostul concubin al surorii lor, un bărbat în vârstă de 30 de ani, care i-a ademenit într-un loc ferit și apoi a devenit brusc foarte agresiv cu ei. Împreună cu un prieteni de-al său, în vârstă de 28 de ani, i-a luat cu forța într-o căruță și i-a pus să muncească pentru el, pe câmp. Fratele cel mare a reușit să fugă și să se ascundă, dar cei mici nu au avut același noroc. Nici seara, când copiii au vrut să plece, agresorul nu le-a permis, dimpotrivă, i-a obligat să strângă gunoiul din grajd și apoi i-a încuiat în casă și i-a luat la bătaie.

Noroc lor a fost că fratele agresorului a auzit ce se întâmplă și a anuțat poliția, care a intervenit imediat și i-a salvat pe copii. Prinși în flagrant, agresorii au fost reținuți, iar băiețiiizibile de agresiune, au fost preluați de o ambulanță și internați în Spitalul Județean de Urgență Buzău, unde medicii au constatat că prezentau „policontuzii, traumatism toracic, fracturi costale și pneumotorax.

 

Roxana Kovacs

Unitatea medicală a anunțat imediat Direcția pentru Protecția Copilului, iar o echipă a instituției de ocrotire s-a deplasat în regim de urgență la spital pentru a discuta cu reprezentanții unității medicale și cu reprezentantul legal al copiilor, urmând ca demersurile de evaluare a situației minorilor să fie continuate, în colaborare cu autoritățile competente, pentru a decide asupra măsurilor ce se impun în acord cu prevederile legii, imediat ce starea de sănătate a acestora le va permite.

DGASPC Buzău a fost sesizată în data de 29.09.2022 de către reprezentanții Spitalului Județean Buzău cu privire la situația a 2 copii, de 13 și 16 ani, internați în urma unor agresiuni fizice. O echipă din cadrul Telefonul copilului s-a deplasat în regim de urgență la spital pentru a discuta cu reprezentanții unității și cu reprezentantul legal al copiilor. În acest moment menținem legătura cu reprezentanții copiilor, ai autorităților locale și ai Poliției. Specialiștii DGASPC vor continua demersurile de evaluare a situației minorilor imediat ce starea de sănătate a acestora ne va permite, în colaborare cu autoritățile competente,  pentru a decide asupra măsurilor ce se impun în acord cu prevederile legii”, a declarat Roxana Kovacs, purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău.

 

Potrivit IPJ Buzău, „în data de 28 septembrie, în jurul orei 22.00, polițiștii din Buzău au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că doi minori, de 13 şi 16 ani, din Pogoanele, sunt ţinuţi împotriva voinţei lor într-un imobil din Căldărăşti şi sunt agresaţi, de către doi localnici. În urma apelului, a fost constituită de îndată echipa operativă, care s-a deplasat de urgenţă la locaţia indicată de apelant. Având în vedere natura sesizării şi în conformitate cu prevederile articolului 38 din Legea 192/2019, poliţiştii au pătruns în imobil, unde au depistat în flagrant delict doi bărbaţi, în vârstă de 28, respectiv 30 de ani şi doi minori, de 13 şi 16 ani, toţi din Căldărăşti. Minorii prezentau mai multe leziuni vizibile şi au fost transportaţi imediat la spital pentru evaluare medicală şi acordarea îngrijirilor de specialitate, rămânând internaţi. Din cercetări a reieşit că, în cursul aceleiaşi zile, cei doi bărbaţi ar fi pus minorii în imposibilitatea de a-și exprima voința sau de a se apăra, folosind împotriva acestora acte de violenţă, totodată supunându-i la prestarea de munci agricole împotriva voinței lor”.

 

Cosmin Nita, prim procuror PJ Pogoanele

Cei doi agresori au fost ridicați și duși la audiere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele, dar nu au recunoscut că i-ar fi lovit pe copii. Pe baza probelor, însă, procurorii au stabilit că cei doi copii au fost agresați, au fost privați de libertate și supuși la efectuarea unor munci forțate, așa că au dispus reținerea agresorilor pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi supunerea la muncă forțată sau obligatorie.

Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a celor doi bărbaţi pentru 30 de zile.

În prezent, inculpaţii se află în stare de arest preventinv pentru o perioadă de 30 de zile, iar minorii se află internați în cadrul Spitalului de Urgenţă Buzău, unde primesc îngrijiri medicale”, a declarat Cosmin Niță, prim procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele.

Unul dintre indivizi se afla sub control judiciar, într-un dosar penal de ultraj, după ce, în luna aprilie, ar fi încercat să lovească un polițist cu toporul.

 


Adaugati un comentariu


 

*