Copii, copilărie și multe surprize pregătite de autorități pentru 1 IUNIE

31 mai 2022 | 0 comentarii |

Autoritățile locale și centrale, dar și numeroase companii și organizații care desfășoară activități pentru copii, din România și din lume, au pregătit un 1 IUNIE de poveste pentru toți copiii mici și mari… 

 

Ziua Copilului CJ Buzau (foto arhiva SB)

1 Iunie 2022 se anunță o zi încărcată de bucurie, de jocuri, de răsete, de cadouri și de multă dragoste pentru copiii din Buzău, din întreaga țară și din lume, după doi ani în care restricțiile sanitare au umbrit bucuria Zilei Internaționale a Copilului. Copiii și părinții români se bucură de ziua liberă oferită de autorități, așa că pot participa la tot felul de activități și surprize pregătite de pentru cei mici.

Consiliul Județean Buzău a pregătit pentru Ziua Copilăriei, multe surprize, alături de instituțiile din subordine și de partenerii care s-au alăturat inițiativei de a le oferi copiilor o zi de poveste. Astfel, împreună cu Teatrul „George Ciprian” și DGASPC Buzău, Consiliul Județean a pregătit numeroase surprize, jocuri interactive, întâlniri cu eroi de poveste și distracție pe cinste pe parcursul întregii zile, spre bucuria copiilor, a părinților și a bunicilor!

Prezent la toate evenimentele pregătite de Ziua Copilului, președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu va oferi fiecărui copil dulciuri și baloane.

 

Teatru – Ziua copilului (Foto arhiva SB)

Câteva sute de copii vor putea urmări, începând cu pra 10.00, în Sala mare a Consiliului Județean, spectacolul de teatru BubbleShoW, un spectacol cu baloane de săpun pregătit special pentru copiii din cadrul DGASPC Buzău.

La ora 11.30, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața Consiliului Județean, încep „Jocurile copilăriei”, prin care copiii aflați în protecția DGASPC reamintesc „jocurile de altădată”, copiilor, dar și părinților și bunicilor din județ sau aflați în trecere prin Buzău, care vor dori să participe și să se bucure de eveniment.

Spre seară, adică de la ora 18.00, copiii sunt așteptați la Teatrul George Ciprian la spectacolul pentru copii RAPUNZEL, o producție Teatrului Copilariei, pe care actorii Ionuț Octavian Ghinea și Ana Maria Pușcalău îl oferă cu mare bucurie.

Cei mici sunt așteptați la teatru cu personaje de poveste precum: Ana și Elsa, Olaf  sau nastrușnicii Minioni și se vor putea juca împreună, vor dansa și vor cânta după pofta inimii, fără restricții.

 

Tot de Ziua Copilului, în sala Ghe. Filipescu a Consiliului Județean, sportivul Cătălin Moroșan se va adresa copiilor aflați în grija DGASPC, continuând astfel campania anti-bullyung demarată la inițiativa CJ Buzău în liceele buzoiene.

La Liceul „Radu Vlădescu” din Pătârlagele, unde a mers luni, însoțit de președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu și de reprezentanți ai IȘJ și IPJ Buzău, Moroșan le-a explicat elevilor că și el a fost victima bullyung-ului în copilărie, dar sportul l-a ajutat să treacă cu bine peste efectele care s-ar fi putut  manifesta din această cauză. „Eram mic, gras, roșcat și cu pistrui și toți râdeau de mine. Prima bătaie pe care am luat-o, poate vă vine să râdeți, a fost de la o fată. Aveam atunci un coleg care făcea rugby și vedeam că era respectat, așa că m-am apucat și eu de rugby și, după un an, eram alt om. Ulterior m-am apucat de kik-box și întotdeauna mi-am propus țeluri înalte și m-am străduit să le ating. Nu visam pe atunci să devin atât de cunoscut, să ajung la televizor, dar iată că eforturile mi-au fost răsplătite”.

Cătălin le-a mai spus elevilor din Pătârlagele că în copilărie, pentru că provine dintr-un sat în care erau foarte mulți rromi care le cam dădeau „bătăi de cap” românilor, se gândea serios să se facă polițist, dar sportul i-a oferit destule satisfacții, așa că a mers pe acest drum, care l-a ajutat să depășească orice frustrare. „Visează, ai încredere în tine, stabilește-ți țeluri înalte și o să ajungi acolo unde îți dorești cu adevărat, numai așa vei reuși să ajungi cineva!” – i-a sfătuit campionul de K1 pe copii.

 

Foto: Ciprian Sterian

Marți, Cătălin Moroșan a continuat campania anti-bullyung la Pogoanele, unde a fost asaltat de copiii de toate vârstele, la liceul din localitate. Și aici, el le-a explicat copiilor că a fost în copilărie victima bullyung-ului, dar că a folosit asta în avantajul său, dedicându-se sportului. „Așa fi ajuns unde am ajuns, dacă nu eram victima bullying-ului? Probabil că nu… Vă spun că asta m-a ajutat enorm în viață. M-a ambiționat și m-a determinat să îmi propun să îmi depășesc condiția și să demonstrez că pot fi cineva. Gândi-ți-vă că eu m-am apucat de kik-box la 21 de ani – târziu, ar spune unii -, dar n-a fost rău. Sunt persoane care practică acest sport de mici, dar personal, cred că este un sport de care să te apuci pe la 14 ani, pentru că până atunci nu cred că ai capacitatea mentală, emoțională, să-l practici așa cum trebuie”, le-a explicat sportivul, care le-a răspuns și la o mulțime de alte întrebări despre careira sa și despre viața personală.

După amiază, campania anti-bullyung a continuat la Liceul Sportiv „Iolanda Balaș” din Buzău, unde, fiind printre sportivi, lui Cătălin Moroșan i-a fost mult mai ușor să se facă înțeles.

 

Buzau Fest (Foto arhiva SB)

Distracția nu se va termina însă de Ziua Copilului, ci va continua cu „Buzău Fest” și „Zilele Chișinăului la Buzău”, evenimente organizate simultan, de Consiliul Județean Buzău începând de joi, 2 iunie, până duminică, 5 iunie, inclusiv.

Joi seară, pe străzile municipiului reședință de județ va avea loc inedita Paradă cu torțe, apoi în Buzău și în stațiunea Sărata Monteoru, buzoienii vor avea parte de spectacole, expoziții de pictură și port popular, lansări de carte, târg și ateliere de creație alături de meșteri populari, precum și de degustări de produse tradiționale românești și moldovenești.

Apoi, pe 24 iunie, buzoienii sunt invitați de Consiliul Județean, alături de multiplul campion Cătălin Moroșan, la cea de-a XV-a Gală „Dynamite Fichting Show” la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”. Vor avea loc 8 meciuri, iar „cap de afiș” al evenimentului este campionul francez Freddy Kemayo.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*