Copiii cu cerințe educaționale speciale vor avea locuri asigurate în școlile de masă

22 iunie 2020 | 0 comentarii |

Luna viitoare se vor finaliza etapele de înscrieri pentru absolvenții claselor a opta, iar începând de azi, elevii cu cerințe educaționale speciale (CES) pot participa la etapa specială de evaluare națională.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, ministerul Educației și Cercetării (MEC) a emis un ordin prin care se stabilește faptul că elevii cu CES beneficiază de locuri speciale în școlile de masă și școlile speciale, prevăzute peste numărul de locuri ale unităților de învățământ respective. Ordinul mai prevede că repartizarea candidaților pe locurile distincte ce le sunt alocate se realizează de comisiile de admitere județene, respectiv cea a municipiului București, fiind stabilite patru perioade de înscriere pentru elevii cu CES care au absolvit anul acesta clasa a VIII-a și doresc să își continue studiile.

Astfel prima etapă de înscrieri se încheie luna viitoare, pe data de 6 iulie, dată până la care au loc înscrierile la etapa de repartiție pentru locurile speciale. Totodată, până pe 10 iulie, are loc înscrierea pentru etapa generală de repartiție computerizată.

În perioada 20 -24 iulie, va avea loc etapa de repartiție a cazurilor speciale, urmând ca între 30 iulie și 3 august să aibă loc etapa a doua de repartiție, destinată elevilor care nu au susţinut evaluarea naţională.

 

Ordinul MEC mai prevede că elevii cu CES care, din anumite motive, nu au susținut evaluarea națională, o pot face în perioada 22-26 iunie, când are loc o etapă specială a acestei evaluări. În cazul acestor elevi, înscrierea se face pa baza unei adeverințe medicale.

Reprezentanții MEC reamintesc faptul că elevii cu CES din învăţământul de masă şi special, absolvenţi ai claselor  VIII-a, se pot înscrie la etapa a doua de repartiţie pe locurile distinct alocate acestora, în perioada 30 iulie – 3 august 2020, înscrierea realizându-se în baza certificatului CES al elevului. Pentru detalii suplimentare, părinții se pot adresa direct unităților de învățământ sau inspectoratelor școlare județene.

Ordinul Ministerului Educației a fost emis în contextul unui parteneriat încheiat cu Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*