Costume tradiționale din mai multe țări, licitate în scop caritabil la București

4 aprilie 2019 | 0 comentarii |

Fondurile obținute în urma licitației vor fi folosite pentru înființarea a două cabinete stomatologice, în cadrul policlinicilor sociale ale Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria.

 

La finele săptămânii trecute a avut loc cea de-a doua ediție a unui spectacol de modă organizat în scop caritabil, de către Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria, în parteneriat cu International Women’s Association of Bucharest, eveniment ca a reunit reprezentanți ai comunităților din 15 țări, care s-au alăturat eforturilor organizatorilor pentru a strânge suma necesară deschiderii a două cabinete stomatologice destinate persoanelor cu dizabilități și celor fără posibilități materiale.

Este vorba de Bucharest Charity Fashion Show, eveniment în cadrul căruia au fost prezentate creațiile mai multor designeri de modă, precum și o paradă de costume tradiționale din întreaga lume. O parte dintre creațiile prezentate au fost ulterior scoase la licitație, iar fondurile provenite din vânzarea acestora vor fi folosite de către Fundația Inovații Sociale Regina Maria, pentru înființarea celor două cabinete stomatologice în cadrul policlinicilor sociale pe care le deține.

Este vorba de un cabinet special adaptat pentru a oferi consultați și tratamente stomatologice copiilor și adulților cu dizabilități și de un alt cabinet în cadrul căruia vor fi tratate cazurile complexe stomatologice, ce presupun intervenții chirurgicale, cabinet adresat pacienților fără venituri sau cu venituri modeste, precum și celor care nu sunt asigurați.

 

Evenimentul caritabil s-a dovedit a fi un succes, organizatorii anunțând că s-a reușit strângerea a aproape 15.000 de euro, iar astfel „mii de persoane fără venituri vor avea acces la servicii stomatologice gratuite”, oferite prin cele două cabinete care vor funcționa în cadrul policlinicilor sociale Regina Maria.

Seara a debutat cu prezentarea colecțiilor a șase designeri care apoi au oferit la licitație creații proprii originale, moment urmat de o paradă de costume tradiționale din întreaga lume, și de licitația în scop caritabil. „Suntem fericiţi nu doar pentru că ne-am atins obiectivul, ci mai ales că am făcut-o înnodând moda, faptele bune cu dăruirea şi bucuria de a oferi o speranţă unor oameni pe care soarta i-a uitat. O seară specială, spectaculoasă pentru care trebuie să mulţumim celor care au venit în număr atât de mare”, a declarat la finalul evenimentului Cristiana Mateoiu, director executiv al Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria.

 

La rândul său, Strella Ahn, vicepreşedinte al International Women Association a declarat că spectacolul a fost și un prilej de a demonstra că „omenirea este încă unită, deşi lumea devine din ce în ce mai divizată şi mai naţionalistă”. „Femeile din diferite ţări au fost reprezentate în întreaga lor diversitate, incluzând modele variate, precum o mamă însărcinată şi un duo mamă-fiică. Aceste femei internaţionale, care s-au unit pentru a ajuta persoanele dezavantajate din România, au fost adevăratele regine ale acestei nopţi”, a mai declarat aceasta.

Tot în cadrul evenimentului, a fost lansată o nouă modalitate de a dona, pentru cei care doresc să susțină demersurile Fundației Inovații sociale Regina Maria.

Astfel, cei care doresc să facă o faptă bună pot dona, lunar, doi euro către fundație, iar pentru aceasta trebuie să trimită un SMS la numărul 8844, cu textul „SOARTA”. Vor primi apoi un SMS de confirmare, la care trebuie să răspundă cu textul „SOARTA DA”. Va urma apoi o confirmare din partea rețelei mobile, iar donația lunară va fi activată din acel moment, până când utilizatorul va dori să întrerupă donarea, prin trimiterea unui SMS cu textul „SOARTA STOP”, la același număr – 8844.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*