Crește numărul buzoienilor infectați cu coronavirus, dar și al deceselor

8 iunie 2020 | 0 comentarii |

UPDATE: În această după-amiază a fost declarat și cel de-al patrulea deces în județul Buzău, al unui bărbat în vârstă de 37 de ani, care suferea de ciroză hepatică și care a fost confirmat pozitiv la infecția cu coronavirus în 26 mai și era internat într-un spital din Capitală.

 

Astăzi a fost raportat cel de-al treilea deces al unui buzoian diagnosticat cu COVID-19, alte patru au fost testate pozitiv la fabrica de confecții, dar și la Spitalul Județean și la DGASPC au fost depistate noi îmbolnăviri .

 

Buzăul a ajuns la 223 de cazuri de infecție cu coronavirus și trei decese. În ultimele 24 de ore s-au raportat 7 noi cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, iar 113 buzoieni au fost declarați vindecați și externați din spital.

Din păcate, răspândirea intracomunitară se confirmă, iar numărul persoanelor angajate la fabrica de confecții în care s-a declarat focar de COVID-19 la sfârșitul săptămânii trecute crește cu fiecare zi ce trece.

Patru angajate ale acestei firme se numără printre noile cazuri testate pozitiv la infecția cu noul virus, astfel că numărul persoanelor care provin din acest focar a ajuns la 7, după ce sâmbătă au fost depistate primele trei îmbolnăviri, iar Direcția de Sănătate Publică a dispus internarea persoanelor infectate și a demarat o anchetă epidemilogică. Totodată a a fost suspendată activitatea firmei și s-a luat măsura izolarea la domiciliu a tuturor angajaților, împreună cu familiile lor, urmând ca testarea acestora să se facă pe măsură ce apar simptome specifice, conform protocolului de testare pentru COVID-19.

Toate cele patru paciente nou depistate, una în vârstă de 33 de ani, alta de 44 de ani și două de 50 de ani au fost simptomatice, iar în urma testării s-a confirmat contaminarea și au fost internate la spitalul din Râmnicu Sărat, ca și colegele lor, pentru a primi tratament și îngrijire sub supraveghere medicală de specialitate.

Întrucât cele 7 femei lucrau într-o hală cu 90 de angajate, este de așteptat ca numărul persoanelor să crească în zilele următoare.

 

Sediul DGASPC

Tot astăzi, o angajată a unui centru rezidențial pentru persoane vârstnice din Râmnicu Sărat, aflat în subordinea DGASPC Buzău, în vârstă de 51 de ani, a fost depistată cu coronavirus. Este cel de-al doilea angajat care lucrează într-un centru de ocrotire, depistat infectat.

Potrivit unui comunicat al instituției, femeia este asimptomatică, iar infecția cu noul virus a fost depistată în urma testării periodice a întregului personalul din centrele de ocrotire. „Toate celelalte 42 de rezultate sunt negative”, transmite conducerea instituției, menționând totodată că alte trei persoane angajate ale centrului, colegi de tură, au fost plasate în izolare la domiciliu.

Reprezentanții DGASPC susțin căla nivelul centrului se realizează triajul personalului la intrarea în tură, se derulează permanent acţiuni de igienizare şi dezinfectare a spaţiilor şi a obiectelor, este restricționat accesul și se menține aplicarea tuturor măsurilor de prevenire și protectie a beneficiarilor și a personalului, specifice pentru această perioadă. În prezent, niciun beneficiar şi niciun angajat nu prezintă simptome, starea de sănătate a acestora este monitorizată permanent, orice modificare urmând a fi comunicată imediat Direcţiei de Sănătate Publică Buzău”.

Ancheta epidemioligică va stabili dacă angajata respectivă a intrat în contact cu bătrînii din centru în ultima perioadă și dacă se impun și alte măsuri, în contextul în care, se știe, această categorie de persoane este deosebit de vulnerabilă la infectarea cu noul virus, iar în alte astfel de așezăminte din țară, în care au existat focare de infecție, zeci de bătrâni asitați social și-au pierdut viața.

 

Nici la Spitalul Județean de Urgență Buzău, lucrurile nu par să revină la normalitate. O angajată de la UPU-Pediatrie, personal medical, în vârstă de 47 de ani, ușor simptomatică, a fost depistată ca fiind infectată cu SARS-CoV-2. Aceasta era izolată la domiciliu atunci când a primit diagnosticul, întrucât intrase în contact cu o asistentă confirmată anterior cu coronavirus.

Tot în ultimele 24 de ore, un bărbat în vârstă de 50 de ani, simptomatic, internat (izolat) la Secția Boli Infecțioase a Spitalul ui Județean de Urgență Buzău a fost confirmat cu coronavirus.

Toți pacienții au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

La nivel național, până astăzi au fost confirmate cu coronavirus 20.604 persoane, dintre care 14.836 au fost declarate vindecate. De la ultima informare a Grupului de Comunicare Strategică (GCS) au fost înregistrate 125 noi cazuri de îmbolnăvire. La Terapie intensivă, în acest moment sunt internați 146 de pacienți cu coronavirus, în stare gravă.

În străinătate, alți 3.304 români au fost depistați ca fiind infectați cu SARS-CoV-2, iar 28 dintre ei ai fost declarați vindecați.

 

Județul Buzău a raportat astăzi și cel de-al treilea deces în rândul bolnavilor de coronavirus, după ce, duminică, GCS a raportat moartea unei buzoience în vârstă de 68 de ani, internată la Spitalul Municipal Rm. Sărat, confirmată cu COVID-19 în data de 26 mai, în secția Medicină Internă a Spitalului Județean Buzău, unde se afla internată cu ciroză hepatică decompensată și insuficiența renală, de unde a fost transferată la Rm. Sărat.

Cel de-al treilea pacient care și-a pierdut viața este un bărbat de 53 de ani, confirmat cu COVID-19 pe data de 25 mai și decedat duminică, pe 7 iunie, într-un spital din Capitală. Și în cazul său coronavirusul s-a suprapus peste multiple comorbidități (diabet zaharat tip II, obezitate, hemofilie tip A, ciroză hepatica cu virus C, insuficiență venoasă cronică).

Primul deces încadrat la COVID-19 înregistrat la Buzău a fost raportat pe 30 mai. Acesta a fost un bărbat în vârstă de 71 de ani, depistat infectat pe 17 mai, în secția Medicină Internă a SJU Buzău și transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unitate medicală suport-covid.

La nivel național, până astăzi s-au declarat 1.334 de decese ale unor pacienți infectați cu coronavirus, marea lor majoritate fiind persoane vârstnice și cu multiple comorbidități. Alți 114 români infectați cu noul virus au murit în străinătate.

 


Adaugati un comentariu


 

*