Crucea Rosie lanseaza o aplicatie de prim-ajutor pentru Iphone

27 februarie 2013 | 0 comentarii |

Pentru fiecare descarcare a aplicatiei real,- hypermarket, compania doneaza 2 euro catre Crucea Rosie Romana, pentru infiintarea unor Puncte de Prim Ajutor in zone izolate.

 

Crucea Rosie anunta lansarea aplicatiei de prim ajutor disponibila pe telefonul mobil Iphone, destinata instruirii in acordarea primului ajutor.

Intr-o situatie limita, ce implica riscuri majore, este vital sa stim sa acordam primul ajutor corect. Prin lansarea acestei aplicatii extindem aria de diseminare a informatiilor, in acest domeniu de traditie al Crucii Rosii Romane, si oferim acces larg la tehnicile de acordare a primului ajutor de baza prin intermediul unui suport modern si accesibil, declara Mihaela Geoana, Presedinte al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania.

Pentru ca intelege importanta acordarii primului ajutor, Crucea Rosie aduce un sprijin fiecaruia dintre noi care, la un moment dat, se poate afla in rolul salvatorului. Uneori, chiar si salvatorii au nevoie de ajutor, de aceea ghidul ofera toate informatiile necesare pentru ca gestul tau sa faca diferenta intre viata si moarte.

Potrivit unui comunicat de presa al Crucii Rosii, aplicatia are o interfata practica si un meniu care ofera posibilitatea navigarii usoare si rapide, pe doua sectiuni – „Invata” si „Urgente” -, care ghideaza utilizatorii catre tipul de continut solicitat.

Sectiunea „Invata” prezinta diverse situatii care necesita o interventie de prim ajutor, pentru care aplicatia contribuie la intelegerea si recunoasterea problemei, iar instructiunile explica modul de actiune. De asemenea, este disponibila „sectiunea de studiu” despre cei patru pasi esentiali in acordarea primului ajutor, precum si optiunea de apelare la numarul de urgenta 112 insotita de indicatii despre informatiile esentiale care trebuie oferite im momentul solicitarii ajutorului medical specializat.

Sectiunea „Urgente” este poate cea mai importanta, aceasta cuprinzand cele mai frecvente  posibilele cazuri de accidente si instructiuni pas cu pas menite sa ajute efectiv in momentul in care salvatorul ofera primul ajutor intr-o situatie de criza. De asemenea, serviciul de urgenta 112 poate fi apelat direct din aceasta sectiune, se mentioneaza in comunicatul amintit.

Aplicatia de prim ajutor este disponibila doar pentru iPhone, iar pentru fiecare descarcare real,- hypermarket doneaza 2 euro catre Crucea Rosie Romana, pentru infiintarea Punctelor de Prim Ajutor in zonele izolate ale tarii, pentru primele 1000 de descarcari. In plus, ghidul va permite inscrierea directa la cursurile de prim ajutor organizate de Crucea Rosie in orasul dumneavoastra.

Aplicatia pe care o propune Crucea Rosie ne poate salva viata sau ne poate invata sa o salvam noi pe a cuiva. Un motiv destul de bun pentru a avea aceasta aplicatie la indemana in telefonul nostru. real,- Romania se alatura cu mult entuziasm in acest program, pentru ca este unul de viitor si pentru ca sustinem proiectele de prim ajutor in general, spune Michel Lamoot, Director General real, – Romania.  


Adaugati un comentariu


 

*