Crucea Roșie și Colgate învață părinții cum să aibă grijă de sănătatea orală a copiilor

6 mai 2021 | 0 comentarii |

Aceștia sunt invitați să se înscrie într-un grup de Facebook special înființat în acest sens, unde pot beneficia gratuit de informații pe această temă.

 

Programul școlar pentru sănătatea orală a copiilor, pe care Colgate România îl derulează în parteneriat cu Crucea Roșie va include și o componentă de educație stomatologică adresată părinților, astfel încât aceștia să poată avea grijă de sănătatea dinților copiilor lor. Acestei inițiative i s-a alăturat și Asociaţia Naţională de Stomatologie Pediatrică din România, care a lansat, împreună cu Crucea Roșie, grupul de FacebookDINȚI și părinți”.

În acest grup poate intra orice părinte care are un cont de Facebook, iar aici va putea beneficia gratuit de o serie de informații venite din partea unor specialiști, cu referire la sănătatea orală a copiilor, dar și a întregii familii.

Vor putea afla astfel cum se face corect periajul dinţilor, cât de important este ca periuţa de dinţi să fie schimbată la fiecare trei luni, cum ajută folosirea aţei şi a apei dentare şi de ce vizita la medicul stomatolog poate preveni toate complicaţiile.

 

În grupul „Dinți și părinți” sunt postate periodic și materiale utile despre sănătatea dinţilor copiilor cu nevoi speciale, dat fiind faptul că în România sunt aproximativ 70.000 de copii cu dizabilităţi, iar existenţa grupului le poate fi de mare ajutor.

Despre această nouă inițiativă, dr. Arina Vinereanu, secretar general al Asociaţiei Naţionale de Stomatologie Pediatrică din România, a precizat că „sănătatea orală este importantă de la cea mai mică vârstă şi pentru absolut fiecare individ, iar atunci când există şi o boală generală care poate influenţa, de exemplu, capacitatea copilului de a coopera pentru tratament, prevenţia timpurie şi eficientă a îmbolnăvirilor oro-dentare devine cu atât mai importantă. Informaţi corect şi la timp, părinţii sunt primii care pot contribui la păstrarea sănătăţii dinţilor şi gingiilor copiilor cu nevoi speciale de îngrijire a sănătăţii”.

 

Între timp, Programul Şcolar Colgate continuă și în off-line, ajungând anul acesta în 13 județe, printre care și Buzăul. Astfel, peste 300.000 de copii din aceste județe vor învăța la școală cum să se spele corect pe dinți, când să își schimbe periuța, cum să se protejeze împotriva cariilor și multe alte lucruri folositoare, împărtășite de voluntari de la Crucea Roșie.

Cu toate limitările din această perioadă dificilă, în 2021, voluntarii Crucii Roşii Române transmit mesaje educative şi distribuie pachete cu produse de igienă orală către 300.000 de şcolari. Campania din primăvara aceasta ajunge la o treime dintre aceşti copii, urmând să oferim educaţie şi mostre de produse altor 200.000 de elevi în etapa de toamnă. Implicarea familiei este la fel de importantă ca lecţiile din şcoli, aşa că, împreună cu partenerii noştri, Crucea Roşie Română şi Asociaţia Naţională de Stomatologie Pediatrică, îi invităm pe părinţi să se înscrie în grupul de Facebook care dorim să devină o comunitate a părinţilor ce doresc să ofere copiilor cea mai bună sănătate orală şi să le asigure acestora mai multe şanse de reuşită în viitor”, a declarat Giuseppe Omar Laruccia, directorul general al companiei Colgate-Palmolive România.

 

Bazele acestui parteneriat s-au pus în 1993, programul derulându-se fără întrerupere de 28 de ani, inclusiv în perioada pandemiei. În tot acest timp, peste 6 milioane de copii din clasele primare au învățat cum să aibă o dantură sănătoasă și au beneficiat gratuit de produse de igienă orală.

Programul Şcolar Colgate a continuat şi în perioada pandemiei, adaptând prezentările pentru mediul on-line şi asigurându-ne, totodată, că produsele necesare igienei orale ajung la toţi elevii. Un alt element de noutate pe care l-am adăugat a fost să creăm un parteneriat cu părinţii. Colaborarea directă cu aparţinătorii copiilor s-a născut dintr-o nevoie identificată de Crucea Roşie Română în cei şapte ani de implementare a Programului Colgate, atât în mediul urban, dar mai ales în mediul rural, acolo unde accesul la specialiştii în igienă orală este mai dificil de realizat. Mulţumim partenerilor noştri Colgate şi Asociaţia Naţională de Stomatologie Pediatrică din România pentru implicare şi sperăm ca acest parteneriat cu părinţii să aducă cât mai multe zâmbete sănătoase”, a precizat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roşii.

 


Adaugati un comentariu


 

*