„Zâmbete Colgate” pentru copiii din județul Buzău

8 decembrie 2017 | 0 comentarii |

Sâmbătă și duminică, elevii din ciclul primar din două școli din Nehoiu și Râmnicu-Sărat vor beneficia de consultații stomatologice gratuite, lecții de igienă orală și mostre gratuite de produse de îngrijire orală.

 

Colgate România, în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie continuă, în luna decembrie, Programul „Zâmbete Colgate”prin care oferă consultații stomatologice gratuite în 20 de orașe mici din 10 județe ale României, în două orașe din județeul Buzău, respectiv, Nehoiu și Râmnicu Sărat.

Programul „Zâmbete Colgate”, cu sprijinul filialelor Crucii Roșii Române se desfășoară în perioada 7 octombrie – 17 decembrie și oferă consultații stomatologice profesionale copiilor din clasele primare (0-IV) din 20 de orașe mici din 10 județe ale României. În județul Buzău, campania se desfășoară în data de 9 decembrie, la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Nehoiu, iar pe 10 decembrie, la Școala gimnazială nr. 1 din Râmnicu Sărat. Activitățile vor avea loc în zilele menționate, între orele 10,00-18,00, iar pentru a avea parte de consultații, copiii trebuie să fie programați ăn prealabil și să fie însoțiți de un părinte sau tutore legal.

În fiecare an dezvoltăm programe și campanii care ne ajută la îndeplinirea misiunii de a oferi românilor zâmbete Colgate sănătoase. În 2017, am lansat campania România merită zâmbete Colgate prin care am demarat Programul Zâmbete Colgate dedicat elevilor. Pe lângă lecțiile educaționale de igienă orală pentru copii, pe care le organizăm de mai bine de 25 de ani, anul acesta facem un pas înainte și mergem în școli din 20 de orașe, pentru a oferi consultații stomatologice gratuite, acolo unde este mare nevoie de astfel de inițiativei”, a spus Frederik Ortiz – Manager General Colgate-Palmolive România.

Copiii care se vor înscrie vor beneficia de consultații, dar și de lecții de igienă orală, oferite de voluntarii Crucii Roșii și desfășurate în prezența părinților, precum și de o zonă de joacă unde se întâlnesc cu îndrăgitul Doctor Măseluță.

 

În paralel, Colgate desfășoară Programul Colgate Bright Smiles, Bright Futures, care a ajuns la cea de-a 25-a ediție. Colgate® a livrat cu succes mesaje educaționale pentru mai mult de 5.900.000 de elevi, număr care va crește în acest an cu 200.000 de elevi din școli din toată țara, din zona urbană și cea rurală. Începând cu anul 2015, programul se derulează în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România. În acest proiect au fost incluși 6.751 de elevi din județul Buzău, din 32 de școli, dintre care 9 din municipiul reședință de județ și 23 din alte localități.

Încă din 2015, când ne-am alăturat programului școlar Colgate Bright Smiles, Bright Futures, am găsit în Colgate România un partener cu care să împărțim aceleași valori, de exemplu grija pentru sănătatea oamenilor. Acum, ne bucurăm să îi susținem în Programul Zâmbete Colgate, o inițiativă care încurajează comunitățile locale să adopte obiceiuri sănătoase”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Studii recente arata ca peste 80% dintre romani se confrunta cu probleme dentare, cele mai frecvente dintre acestea fiind cariile. In ceea ce priveste noua generatie, 75% dintre copiii de pana in 13 ani au carii pe dintii temporari, iar patru din zece copii au carii pe dintii definitivi, aproape 90% dintre acestea fiind netratate. De asemenea, ultimele date de la nivel national arata ca romanii isi schimba in prezent periuta de dinti o data la un an si jumatate, mai des fata de 2013, cand statisticile aratau ca un roman folosea aceeasi periuta de dinti timp de doi ani. Totodata, consumul de produse de igiena orala la romani a fost in crestere in 2014 fata de 2013, ajungandu-se la un tub si jumatate de pasta de dinti pe an, fata de un tub.

De altfel, 30%  din populatia Romaniei si-a pierdut in toalitate dintii naturali, cauza principala fiind igiena orala precara.

Detalii pe www.colgatepalmolive.com sau www.colgatetalks.com .

 

 


Adaugati un comentariu


 

*