Cursuri gratuite pentru maseuri, prin AJOFM Buzău

29 mai 2023 | 0 comentarii |

Începând cu 13 iunie, buzoienii care nu realizează venituri sau au un venit lunar mai mic de 600 de lei și vor să se califice în meseria de maseur, pot parcurge modulul de cursuri oferite gratuit de AJOFM.

 

Un masaj poate ajuta, cu siguranță, pe oricine să se relaxeze, dar mai ales pot fi obținute multiple beneficii pentru sănătate. Masajul oferă abordarea non-invazivă și umanistă bazată pe capacitatea naturală a organismului de a vindeca.

Buzoienii care nu au un loc de muncă sau care trăiesc din venituri mai mici de 600 de lei pe lună și își doresc să obțină o diplomă prin care să fie atestați în meseria de maseur, au acum ocazia să profite de cursurile de calificare oferite gratuit de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Buzău, începând din 13 iunie.

„Pentru a se putea înscrie la acest curs, candidații trebuie să fie absolvenți ai studiilor liceale, să fie apți din punct de vedere medical pentru practicarea acestei meserii, să fie înscriși sau să se înscrie în evidențele AJOFM și să nu realizeze venituri sau să aibă un venit lunar mai mic de 600 de lei”, transmite AJOFM Buzău.

Relații suplimentare despre curs, documentele necesare înscrierii și condițiile de obținere a atestatului de calificare se pot obține de luni până vineri, între orele 8.00-16.00, la numărul de telefon 0238/727.913.

 

Masajul este un termen general pentru acțiunea de presare, frecare și manipulare a pielii, mușchilor, tendoanelor și ligamentelor, pentru care profesioniștii folosesc, de obicei, mâinile și degetele, dar și antebrațele, coatele și chiar picioarele, cu condiția să aibă calificarea și experiența necesare. Tehnicile de masaj variază de la tehnici ușoare, la cele care presupun presiuni profunde, de aceea se recomandă să fie efectuat doar persoanele calificate.

Cursurile de maseur permit celor dornici să înveţe totul despre masajul terapeutic, limfatic, reflexogen sau somatic, să obțină o calificare multiplă în domeniul masajului, cu care se pot prezenta ulterior pentru angajare, în saloanele de înfrumuseţare sau în cabinetele de recuperare/ terapie alternativă, sau își pot deschide propria afacere.

Avantajele cursurilor de masaj includ dobândirea abilităților teoretice și practice necesare practicării artei masajului, înţelegerea faptului că masajul este o terapie pentru ameliorarea sănătăţii, dar poate cel mai important este zâmbetul și încrederea pe care maseurul le redă persoanelor cu probleme medicale, scapându-le de dureri.

 

Profesia de maseur profesionist presupune o sferă largă de competențe pentru desfășurarea activității, respectiv, asigurarea condițiilor igienico-sanitare în cabinetul de masaj și a igienei personale, autopregătirea în vederea efectuării masajelor, efectuarea activităților necesare pregătirii pacienților/beneficiarilor și aplicarea masajului somatic.

Ulterior pregătirii de specialitate de bază și asimilarea unor cunoștințe de anatomie de anatomie și fiziologie precum si fiziopatologie și patologie clinică și abilități practice, maseurul poate dobândi competențe suplimentare, prin perfecționare profesională (de aplicare a masajului terapeutic, masajului reflexogen și/sau drenajul limfatic).

Dincolo de beneficiile obținute în cazul condițiilor specifice sau a unor boli, unele persoane se bucură de masaj și pentru că implică un confort sporit și un sentiment de grijă față de propria persoană.

În ciuda beneficiilor pe care le oferă, masajul nu trebuie să înlocuiască însă îngrijirea medicală, astfel că atunci când o persoană urmează să facă un masaj terapeutic trebuie să discute mai întâi cu medicul și să urmeze toate recomandările acestuia.

 


Adaugati un comentariu


 

*