Posturile de directori de spital nu mai sunt atractive

12 septembrie 2019 | 0 comentarii |

Niciun candidat nu s-a înscris la concursul de ocupare a celor trei posturi de director executiv la Spitalul Județean de Urgneță Buzău, așa că vor fi ocupate în în continuare cu delegație, până la organizarea unui nou concurs.

 

Astăzi a fost ultima zi în care mai puteau fi depuse dosare de înscriere pentru concursul ce viza ocuparea celor trei funcții vacante din cadrul Comitetului Director al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Buzău. Este vorba de funcția de director medical, pentru care s-au putut depune dosarele până pe data de 10 septembrie, cea de director financiar contabil, pentru care candidații s-au putut înscrie până ieri, și funcția de director de îngrijiri, în cazul căreia termenul limită pentru depunerea dosarelor de înscriere a expirat astăzi, la ora 12.00.

Se pare că nimeni din cadrul spitalului și nici din afara acestuia nu și-a dorit aceste funcții, pentru că la concurs nu s-au înscris nici măcar cei care au ocupat pană acum aceste posturi cu delegație, astfel că la Serviciul de Resurse Umane al spitalului nu s-a prezentat niciun candidat pentru a-și depune dosarul.

Prin urmare, concursul care urma să debuteze în data de 18 septembrie nu va mai avea loc, din lipsă de candidați.

 

Dr. Dana Marinescu

În această situație, cele trei funcții de conducere vor fi ocupate în continuare cu delegație, o perioadă de cel puțin șase luni, acesta fiind termenul minim prevăzut în legislație pentru organizarea unui nou concurs.

Managerul Claudiu Damian s-a declarat dezamăgit de această situație, precizând că singura explicație plauzibilă a primit-o pentru postul de director medical, dr. Dana Marinescu – cea care a fost numită cu delegație în această funcție – mărturisind că remunerația pentru postul de director medical este prea mică în raport cu volumul de muncă și responsabilitățile ce-i revin, fiind mai convenabil din punct de vedere material și profesional să își continue activitatea ca șef  de secție, decât să dețină această funcție administrativă.

Economista Cristina Rusen, cea care ocupa tot cu delegație funcția de director financiar contabil, a invocat existența unor probleme de ordin personal, din cauza cărora nu se poate prezenta la una din probele concursului, șa că a preferat să nu se înscrie.

 

Claudiu Damian

În ceea e o privește pe asistenta Luminița Turcu, directorul de îngrijiri medicale numit cu delegație, aceasta își manifestase anterior intenția de a nu mai continua activitatea pe această funcție, însă acest fapt nu a încurajat pe nimeni altcineva să candideze pentru acest post.

Singurul membru al Comitetului Director, titular „cu acte în regulă” al funcției pe care o deține rămâne managerul Claudiu Damian, care a promovat la finele anului 2017concursul pentru acest post, pe care îl ocupase timp de mai bine de trei ani, tot cu delegație.

Acesta a precizat că, în cazul în care cei trei deținători ai funcțiilor scoase la concurs vor fi de acord să își continue mandatul cu delegație, va continua în aceeași echipă, urmând ca peste șase luni sau un an, să se organizeze un nou examen pentru ocuparea celor trei posturi.

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*