CV-ul organismului – buletinul de analize medicale

29 mai 2019 | 0 comentarii |

Starea noastră de sănătate este, poate, cel mai valoros aspect pe care ăl deținem. De aceea, este bine să ne îngrijim constant, pentru a nu risca evoluția subită a unor boli ce se manifestă silențios.

Odată cu evoluția informațiilor pe internet au apărut și așa-zișii medici de la colțul blocului de tipul vecinelor, persoanelor în vârstă și alții care dau indicații și sfaturi bazate doar pe câteva comentarii sau informații găsite aleator.

Organismul uman vizează o complexitate de afecțiuni ce necesită o analiză completă, efectuată de un medic specializat în domeniu, pentru a nu ne afecta alte organe, prin consumarea unor medicamente de care poate nu avem nevoie sau care nu sunt compatibile cu valorile noastre chimice ale corpului.

Pentru a înțelege mai bine acest aspect, putem să ne gândim că medicii au ani de studii în ceea ce privește medicina și chiar și așa, fiecare este specializat pe câte un domeniu diferit, ce vizează detalii amănunțite asupra organismului.  Astfel, noi dorim în câteva minute de citit informații să știm ce anume este afectat sau ce fel de medicamente ni se potrivesc?

De aceea, este bine să cerem sfatul medicilor specialiști pentru o analiză calitativă a stării de sănătate.

 

Ne este cunoscut faptul că, atunci când facem o vizita la medic, acesta în primul rând ne recomandă o listă cu o serie o serie de analize pe care trebuie să le facem și în urma acestora stabilește ce fel de tratament administrează.

În acest caz poate nu știm de fiecare dată ce laborator de analize să alegem, însă poate este mai ușor atunci când clinica unde am efectuat consultul medical dispune și de un laborator de analize.

Un exemplu în acest sens poate fi Alma Clinic, o clincă ce are sediu atât în Suceava, cât și în Fălticeni, ce dispune atât de cabinete cu specializări variate, dar și de un parteneriat cu laboratorul de analize medicale Synevo.

Dacă sunteți în căutarea unui laborator de analize medicale în Suceava, dar și de consultații specializate, Alma Clinic poate fi o solutie înalt calitativă, prin disponibilitatea cabinetelor și laboratoarelor dotate cu aparatură inovativă, cu senzori preciși pentru o evaluare cât mai rapidă și mai corectă a simptomelor unor boli silențioase de tipul diabetului, cancerului de col uterin, etc.

 

Importanța efectuării analizelor în funcție de vârstă

Acordarea unei atenții sporite sănătății, ține de cum ne-am format un obicei. Așa cum ne spălăm pe dinți, tot așa ar trebui să ne interesăm și de sănătate, chiar și în condițiile în care nu suferim de o boală cronică.

CV-ul analizelor medicale, revizuit cel puțin o dată pe an, poate să transmită semne ale unor boli ce pot apărea odată cu înaintarea în vârstă.

Unele dintre aceste boli, din păcate nu prezintă simptome evidente, avansează încet și sigur, iar când ne doboară, practic, în majoritatea cazurilor, nu se mai poate face nimic sau necesită tratament pe viață.

 

Ce analize ar trebui să facem periodic?

O boală ce afectează din ce în ce mai mulți oameni este diabetul. În ultimul timp, din cauza stresului zilnic, a lipsei unui program de somn și mâncare, se poate instala această boală nedureroasă dar care „mușcă” lent din diferite părți ale organismului.

Pentru a depista din timp această afecțiune putem să adăugăm în lista analizelor glucoza, ce determină nivelul glicemiei.

Înaintarea în vârstă vine la pachet și cu încetinirea metabolismului, ce poate duce la creșterea nivelului de colesterol, ceea ce în timp poate provoca diverse boli ale inimii, cauzate de hipertensiune arterială sau accidente vasculare.

 

În cazul femeilor, problemele delicate sunt destul de diverse, în funcție și de istoricul medical, de tipul nașterilor, avorturilor, dereglări de menstruație, fiecare la diferite vârste. Unul dintre examenele ce ar trebui vizat este testul Babes-Papanicolau, în urma căruia se poate depista din timp și se poate trata cu succes cancerul de col uterin.

Laboratorul de analize medicale din Suceava, din cadrul Centrului medical Alma Clinic, poate reprezenta o soluție pentru localnici, dar și pentru persoane din zonele limitrofe, deoarece în urma analizelor, acestea pot fi interpretate de medici specialiști, pe diferite domenii, cu o gamă largă de aparate moderne și superioare calitativ.

Este recomandat de aceea să ne adresăm specialiștilor în ceea ce privește problemele de sănătate, deoarece o interpretare cât mai corectă poate duce la depistarea și tratarea corectă a afecțiunilor în timpul cel mai util posibil, fără grija unor complicații.

Mai multe detalii despre costurile acestor analize și alte aspecte ce țin de programări sau numele medicilor ce aparțin de diverse cabinete se pot accesa de pe site-ul:  https://almaclinic.ro

 

 


Categorii: Actual, Companii, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*