„Palma” unui medic pe obrazul lui Rădulescu

29 mai 2019 | 0 comentarii |

Dr. Mihai Badea și-a donat salariul, după ce deputatul Cătălin Rădulescu le-a cerut medicilor, în urma condamnării lui Liviu Dragnea, să dea banii înapoi și să plece din țară.

 

Dr. Mihai Badea (Facebook)

Un tânăr medic dermatolog din Târgu-Mureș demonstrează, dacă mai era nevoie, că salariile pe care doctorii le-au primit în urma majorărilor salariale acordate de Guvern nu pot constitui „pomană electorală” așa cum și-au imaginat, probabil, cei mai mulți dintre social-democrați, atunci când au aprobat această „reparație” morală față de breasla medicală din țara noastră.

Medicul Mihai Badea, de la Clinica de Dermatologie din Târgu Mureș și-a donat salariul, după ce deputatul PSD Cătălin Rădulescu le-a cerut medicilor, în urma condamnării lui Liviu Dragnea, să dea banii înapoi și să plece din țară.

Tânărul medic a făcut o donație de 10.000 de lei pentru copii cu probleme renale, ca reacție la afirmațiile deputatului „Mitralieră”, iar după donație a scris pe pagina sa de Facebook, mesajul următor: „Dau salariul «înapoi» și ceva în plus… pentru oamenii care contează! Din țară nu plec! Pentru copiii care suferă de insuficiență renală cronică!

 

Foto Facebook

Postarea medicului Mihai Badea a devenit virală pe Internet și a primit sute de aprecieri și mesaje de susținere, precum și de condamnare a declarațiilor social-democratului „Mitralieră”:

*„Doctore, trebuia să-i dați altceva. Dumneavoastră vă primiți salariu din bugetul statului, nu din buzunarul lui radulescu” – este unul dintre mesajele postate la mesajul medicului.

*„Un medic care își dă salariul înapoi, dar NU hoților care-l cer, ci oamenilor buni și care au nevoie de ajutor. Mă bucură enorm faptul că mai există astfel de oameni și că am avut și onoarea să-i întâlnesc. Felicitări Dr. Mihai Badea !!!”

*„Acum cativa ani acest Om era medic rezident, am avut ocazia sa-l cunosc si am ramas surprins placut de modul cum vorbeste, rabdarea si generozitatea lui, ma bucur sa aud ca dupa atatia ani a ramas acelasi OM. Dumnezeu sa va ajute domnule doctor!

Un medic extraordinar, un cetățean model, un exemplu de urmat dar înainte de toate UN OM!!!

O donație care face mulți copii și părinți fericiți! Respectele mele domnule doctor!

 

Cătălin Rădulescu a declarat că „A fost o ură generală împotriva preşedintelui Dragnea. PSD a greşit că a acceptat referendum împreună cu alegerile europarlamerntre. Sigur că PSD câştiga. Lumea a ieşit la vot împotriva lui Dragnea. PSD renaşte din cenuşă. Vom face un Congres pentru că trebuie schimbate multe lucruri. Nu poate fi un singur om vinovat pentru ce s-a întâmplat în PSD. (…) Medicii care au primit salarii de patru ori mai mari să le dea înapoi şi să plece din ţară. Pensionarii, la fel. Şi fermierii să dea subvenţia înapoi la USR. Dacă le place ce măsuri propune PNL şi USR să rămână cu ele”.

Unul dintre cei care au reacționat la postarea medicului Mihai Badea a scris: „ Asta sa faceti si voi sparlamentarilor cu pensiile speciale si indemnizatiile care ajung la 53.000 ron net pe luna! Aveti si voi macar un strop de demnitate? Lasati ca vin alegerile parlamentare, sper sa se rezolve cu votul din diaspora pana atunci , sa votam cu totii, cum e constitutional! Respect Domnul Doctor!

Sorina Pintea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a condamnat public declarațiile lui Rădulescu.A fost o declaraţie hazardată. Nu asta reprezintă PSD, în niciun caz. Majorarea salariilor medicilor a fost un act meritat de tagma medicală, de redare a demnităţii, şi nicidecum parte a unei campanii electorale. Aş vrea să separăm foarte clar aceste lucruri. Am încercat în cursul mandatului meu şi voi face în continuare acest lucru să nu ţinem cont de politică în sănătate, să nu politizăm sănătatea. Sănătatea nu are culoare politică Asemenea afirmaţii sunt hazardate, nu sunt de acord în niciun caz cu aşa ceva. Aceşti oameni nu au primit pomană, ci au primit salariile pe care le merită. Nu asta caracterizează ceea ce facem noi, în niciun caz”, a spus Sorina Pintea, menționând că ea a aflat din presă ceea ce a declarat colegul său de partid, altfel ar fi reacționat pe loc. „Adevărul este că eu am văzut în presă. Cu siguranţă aş fi taxat declaraţia, pentru că nu este reală, în niciun caz nu pot fi de acord cu aşa ceva”, a mai spus ministrul.

 

 

Sorina Pintea, Dan Grigorescu -Brasov

Medicul Dan Grigorescu, șeful secției de chirurgie plastică și reconstructivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, spune că ministrul Sănătății a reacționat corect.

Jos pălăria! (din ciclul: ” Când e drept, e drept!”)

N-aș fi crezut să trăiesc prea curând în această epocă politică momentul în care un chirurg politrucizat la maxim (deputat, ca’ va să zică, și, pe deasupra, gornist patologic al fostului șef al partidului de guvernământ) își atacă cu mârlănie dusă la extrem membrii breslei, iar Ministrul Sănătății (economist, manager de spitale, profesionist al sistemului, adică) îl pune la punct instantaneu, cu un uppercut politic aplicat nu atât la plexul solar, cât, mai ales la plexul moral al ipochimenului, oricât de greu ar fi de localizat în schema psiho-somatică a acestuia! Caracterizată de o mare densitate de bun-simț, replica de autentică moroșancă m-a făcut să mă simt nu numai corect reprezentat, ci și profund respectat ca medic al sistemului public de OMUL Pintea Sorina. Chapeau, deci!” – a scis medicul pe pagina sa de socializare.

 

 


Categorii: Actual, Analiza, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*