Daca ati fi bolnav si vi s-ar refuza tratamentul, ce ati face domnule Ciurchea? (II)

20 ianuarie 2016 | 1 comentariu |

Este intrebarea pe care o adresam in numele pacientilor cu Heptatita cronica si ciroza hepatica C, pentru care analizele care le-ar permite accesul la acest tratament scot la iveala situatii incredibile…

 

dosarul electronicContinuam sa va prezentam, asa cum v-am promis, situatia disperata in care se afla pacientii exclusi din programul de tratament fara interferon, de analizele puse sub semnul intrebarii, pe buna dreptate, dupa demararea programului.

Confirmand cele afirmate de noi si de asociatiile de pacienti, Sorin Patrascu si-a facut public necazul, incercand sa atraga atentia autoritatilor asupra nedreptatilor care li se fac pacientilor aflati in aceeasi situatie. „Va rog sa ma sprijiniti in demersul meu de a afla adevarul in ceea ce priveste starea sanatatii mele. Sunt pacient cu virus C din anul 2010 si am facut tratament 1 (un) an de zile cu interferon (cu recadere in timpul acestuia).  De la data terminarii programului cu interferon, ne-au promis guvernantii un tratament miraculos. Dupa ani de zile de promisiuni din partea lor si cu mare chin de a supravietui din partea mea, am reusit sa obtin, in cursul lunii octombrie 2015, un voucher de investigatii paraclinice pentru efectuarea analizelor necesare intrarii in noul program. Precizez ca de mai bine de doi ani mi-am platit din bani personali marea majoritate a analizelor. Una din aceste analize este FIBROMAX, care a avut drept rezultat de fiecare data (01.10.2014 si 03.09.2015) numai F4. A fost dureros sa aflu rezultatul analizei FIBROMAX (prelucrata cu proba de sange la data de 27.10.2015), facuta pe banii statului, pe voucher (strict necesara intrarii in program) ca nu mai este F4 ci F3. Precizez ca, proba de sange a fost prelucrata de fiecare data de acelasi laborator, BIOCLINICA”.

 

test sangeOmul se intreaba acum, pe buna dreptate, cum este posibil sa se vindece peste noapte si care-i adevarul despre boala lui? Daca a fost mintit anterior, fiind tinut cu „sabia deasupra capului”, pe banii lui, iar impreuna cu familia sa treaca printr-un stres continuu, nu trebuie ca cei care au gresit sa „plateasca”? Iar daca nu, de ce este mintit acum si i se refuza dreptul la tratament? Cine are dreptul sa se joace cu viata acestor bolnavi si sa-i includa intr-o „loterie” nesimtita prin care li se da viza pentru tratament?

Sorin Patrascu a incercat sa obtina un punct de vedere de la reprezentantii laboratorului si a solicitat o explicatie a acestor rezultate contradictorii. I s-a raspuns insa ca sesizarea mea a fost transmisa reprezentantilor BIOPREDICTIVE, cei care detin softul care interpreteaza rezultatul analizei”.Adica, biologii si chimistii care si-au pus parafa pe amnalize nu stiu ce au facut si  nu sunt capabili sa-si asume raspunderea? Atunci, cum a fost selectat acest laborator pentru a incasa o gramada de bani pentru a face aceste analize? Sau, tocmai pentru i s-a oferit aceasta oportunitate trebuie sa faca anumite „jocuri” de culise pentru a elimina pacientii din listele celor care ar trebui sa primeasca acest tratament?

Telefonic, o reprezentanta a laboratorului i-a comunicat chiar ca i-ar fi dat rezultat F4 pentru analiza din septembrie 2015 pentru ca „era la pragul dintre F4 si F3”(?!?).

 

dosarul electronic de sanatate-CNASPe buna dreptate, buzoianul incearca acum sa afle daca si de ce a fost sau nu a fost dus in eroare si susups unui stres nefiresc. Nu gaseste alta explicatie decat aceea ca „analiza fiind platita din banii mei, se pare ca nu avea importanta ca rezultatul era F4 si nu F3 cum este cel de pe voucher…
Rezultatul analizei FIBROMAX efectuat pe banii statului – F3 nu-mi da posibilitatea intrarii in noul
program.si nu-mi  da nici macar posibilitatea de a ma bucura de el. Acest rezultat, F3, daca este real, atunci cat de reale sunt rezultatele F4 anterioare ?

Dezamagit si bolnav, ma adresez dumneavoastra – PRESEI, in speranta ca veti trage un semnal de alarma celor care ne conduc, cat si celor care gestioneaza acest program, sa ridice ochii din situatii statistice si sa ne vada pe noi, PACIENTII”, mai spune Sorin Patrascu, anexand acestor explicatii, documentele din care rezulta autenticitatea celor relatate si gandindu-se serios sa actioneze in instanta laboratorul care, fie l-a dus in eroare pana acum, fie acum il impiedica sa aiba acces la tratament, punandu-i viata in pericol.

Rezultatele analizelor lui Sorin Patrascu, realizate la acelasi laborator, arata stadiul F4 de fiecare data cand analizele au fost efectuate din banii sai si stadiul F3 dupa efectuarea pe baza voucerului CNAS:

Analizele efectuate in datele de 01.10.2014 si 03.09.2015 pe banii proprii

Analizele efectuate in datele de 01.10.2014 si 03.09.2015 pe banii proprii

    La o luna distanta, pacientul pare sa se fi insanatosit miraculos, fara tratament (?!?)

Analiza efectuata in data de 03.11.2015

Analiza efectuata in data de 03.11.2015

*Maine va vom prezenta reactiile altor pacienti care au transmkis mesaje pe aceeasi tema.

Vom continua cu raspunsurile vagi si needificatoare ale Casei de Asigurari, primite dupa o luna de la inregistrarea solicitarii oficiale transmisa de noi.

Poate la intrebarea din titluva binevoi sa raspunda si presedintele CNAS…

 Comentarii (1)

  1. Roxana spune:

    O parere personala pentru domnul cu problema.(eu am F4 si de la o injectie de interferon era sa mor).
    Este posibil teoretic sa fiti la o limita a fibrozei intre F3 si F4 o diferenta cu valori f mici intre ele. Rezultatul F(0,1,2,3,4) se calculeaza pe baza unei formule de calcul matematic logaritmic dintr-o fractie care contine valori ale rezultatelor analizelor DE SANGE plus greutate si varsta , care variaza sensibil de la o etapa la alta in timp. Daca ati tinut regim si s-au schimbat cateva date(CIFRE)din datele introduse initial in formula , logic iese alta valoare a lui F.Probabil totdeauna ati fost la o limita intre F3 si F4 si acum situatia s-a schimbat in mai bine ca si fibroza .Puteti sa va informati in detaliu citind totul despre noul tratament si o sa vedeti ca are si acesta destule reactii adverse din care multe sunt inca necunoscute si la care pacientii cu F4 fac fata f greu si nimeni nu stie exact cum vor raspunde la tratamentUL NOU din Romania , unde oamenii au o multime de boli pe langa hepatita, stres ,o stare de dezamagire si pesimista in general, poluare mare si o alimentatie cu chimicale 98%.

Adaugati un comentariu


 

*