De mâine, se ridică schelele în curte la „Brătianu”

Ultimul document care mai era necesar pentru la fost adoptat în această dimineață în ședința consiliului județean Buzău, iar mâine se va semna dispoziția de începere a lucrărilor.

 

Deși aprobat în urmă cu doi ani pentru a primi o finanțate europeană, proiectul de reabilitare și consolidare a clădirii de patrimoniu în care a funcționat fostul spital Brătianu din Buzău a suferit o serie de amânări datorate în primă fază legislației greoaie privind organizarea licitațiilor pentru atribuirea lucrărilor, apoi modificării legislației cu privire la salarizarea în domeniul construcțiilor, survenite la scurt timp după ce contractul fusese în sfârșit atribuit. După o serie de contestații câștigate în instanță de Consiliul Județean Buzău, contractul de atribuire a lucrărilor a fost semnat în urmă cu un an, la acel moment existând speranțe că lucrările de reabilitare a clădirii de patrimoniu, în vederea transformării acesteia în centru muzeal, care va deveni unul din principalele obiective turistice din municipiu și din județ, vor începe în prima lună din 2019. Conform programări inițiale, așa ar fi trebuit să se întâmple, firma executantă având la dispoziție șase luni pentru realizarea proiectării, însă legislația în domeniul salarizării în construcții s-a schimbat la scurt timp după semnarea contractului de atribuire, așa că a fost nevoie de reluarea unor proceduri și refacerea unor documente, care au necesitat din nou aprobare, fiind vorba de un proiect cu finanțare europeană. Toate aceste lucruri au necesitat timp, și așa se explică amânarea cu câteva luni a momentului demarării lucrărilor efective la clădirea de pe bulevardul Nicolae Bălcescu.

 

De această dată, începerea lucrărilor a devenit o certitudine, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, dând asigurări în acest sens și deja apărând primele indicii că așa se va întâmpla. Astfel, în ședința ordinară din această dimineață a Consiliului Județean a fost aprobat proiectul tehnic de execuție în forma sa actualizată, ultimul document la care s-a lucrat în toată această perioadă, iar mâine dimineață, Petre Emanoil Neagu a anunțat că va semna dispoziția de începere efectivă a lucrărilor.

De altfel, pe gardul imobilului a fost deja instalat un panou care indică faptul că în zonă este un șantier în lucru, iar data specificată pentru începerea lucrărilor este 26 iulie 2019. În timp ce consilierii județeni aprobau ultimul document necesar demarării lucrărilor, în curtea fostului spital, câțiva muncitori deja începuseră să degajeze vegetația crescută din abundență pe lângă zidurile imobilului, pentru a face loc schelelor care vor fi instalate în zilele următoare.

 

În altă ordine de idei, președintele Consiliului Județean Buzău a anunțat semnarea unui nou contract important referitor la proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a drumului județean DJ 203L, Cozieni – Bozioru – Brăești. Lungimea tronsonului ce va fi modernizat în urma derulării proiectului este de 21 de kilometri, iar valoarea lucrărilor depășește 54,5 milioane de lei, fără TVA. „Săptămâna aceasta am semnat două contracte foarte importante pentru modernizarea infrastructurii rutiere din județul Buzău, dar și pentru revitalizarea turismului din aceste zone. Este vorba despre DJ 204C – Vintilă Vodă – Sărulești – Bisoca – limita cu județul Vrancea și DJ 203L – Cozieni – Bozioru – Brăești. Vreau să mulțumesc cetățenilor pentru înțelegere și răbdare și colegilor din Consiliul Județean Buzău pentru efortul comun depus în această perioadă. Vom încerca să obținem finanțare europeană pentru aceste proiecte. După semnarea contractului de finanțare europeană nerambursabilă, vom face demersurile necesare ca sumele alocate inițial prin PNDL pentru aceste proiecte să fie redirecționate către alte obiective de investiții pentru care nu există finanțare în acest moment. Prin urmare, este o oportunitate foarte mare pentru a adăuga și alte investiții care vizează modernizarea infrastructurii rutiere din Județul Buzău, aceasta fiind prioritatea zero a Consiliului Județean Buzău”, a declarat în acest sens Petre Emanoil Neagu.

Totodată, acesta, împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Petre, i-a primit azi la sediul instituției reprezentanții țărilor participante la  festivalul internațional de folclor „Plaiurile Mioriței” care va avea loc zilele acestea la Buzău.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*