Depresia – cine, cum și cât tratează?

1 august 2018 | 0 comentarii |

În cadrul unei conferințe regionale, specialiștii în domeniu vor discuta despre felul în care stresul, anxietatea și insomnia duc la depresie și alte patologii psihiatrice.  

 

Între 28-29 septembrie va avea loc, la Hotel Central Plaza din Piatra Neamț, cea de-a VI-a ediție a conferinței „Stresul, Anxietatea, Depresia” (S.A.D) – prima ediție regională – cu tema „De la stres, anxietate și insomnie la depresie și alte patologii psihiatrice! Cine, cum și cât tratează?” , anunță Houston NPA, organizatorul evenimentului.

Aceeași sursă menționează că interesul major manifestat de cei peste 400 de participanți la edițiile naționale anterioare a determinat organzizarea unor ediții regionale, astfel încât să ofere cât mai multor medici, farmaciști, pishologi, psihoterapeuți, dar și asistenților medicali și de farmacie să participe. La ediția de la Piatra eamț sunt așteptați specialiștii din județele Neamț, Bacău, Iași, Suceava, Botoșani, Vaslui, Harghita și Vrancea.

Evenimentul este coordonat științific de prof. univ. dr. Mirela Manea, medic psihiatru Spitalul „Alexandru Obregia” din București, care subliniază că „riscul major al depresiei este suicidul. De aceea depresia trebuie recunoscută, înțeleasă, diagnosticată și tratată cât mai rapid.

 

Rolul suplimentelor în managementul depresiei și anxietății, depresia și comorbiditățile somatice, despre legătura dintre insomnie depresie și anxietate, precum și rolul medicinei primare în depistarea și tratarea bolilor psihice sunt câteva dintre subiectele ce vor fi abordate pe parcursul celor două zile de eveniment.

Programul evenimentului include prezentări în plen, studii de caz și dezbateri interactive și va fi creditat EMC, EFC și CPR.

Una dintre sesiunile celei de-a VI-a ediții a conferinței interdisciplinare „Stresul, Anxietatea, Depresia” (S.A.D) de la Piatra Neamț este dedicată celor care doresc să își prezinte lucrările științifice în plen.

Programul conferinței include și o sesiune de postere, așa că organizatorii invită specialiștii să își înscrie rezumatele pentru a fi susținute în plen sau pentru sesiunea de postere la adresa de email smarandita.stefan@houston.ro până pe 16 august 2018, urmând să fie validate de comitetul științific. Confirmarea de acceptare a rezumatelor va fi anunțată participanților până la data de 30 august 2018.

Înscrierile la eveniment pot fi făcute online pe  http://despre-depresie.ro/ persoană de contact Andra Bumbac.

 


Adaugati un comentariu


 

*