Dezbatere interactiva intre medici si pacientii transplantati

25 octombrie 2012 | 2 comentarii |

Dr. Crina Stefanescu, presedinte LIVERTRANS

Asociatia de pacienti SANO-HEP Romania (presedinte Gheorghe Ionescu), Asociatia Transplantatilor de ficat LIVERTRANS (presedinte Crina Stefanescu) si Asociatia TRANSPLANTATILOR din Romania (presedinte Gheorghe Tache) organizeaza sambata, 27 octombrie, in Amfiteatrul Institutului Clinic Fundeni, incepand cu ora 9.30, Simpozionul „Dezbatere interactiva pacient-medic”.

In cadrul acestei dezbateri se vor aborda probleme actuale cu privire la accesul la servicii medicale si tratament pentru pacientii hepatici si in stare post tranplant. Sunt probleme deosebit de interesante pentru noi toti, cei care am avut norocul sa fim ajutati sa renastem dupa un transplant, ca si pentru cei care se afla pe o lista de asteptare si numai o medicatie corespunzatoare ii poate ajuta sa ramana in viata. Recent, de Ziua Transplantului, ma uitam la profesorii carora le datoram viata… cat de modesti erau… si cand te gandesti ca daca ei n-ar fi avut curajul sa faca o operatie cum nu s-a mai facut, noi n-am fi existat…”, spune medicul buzoian Crina Stefanescu, presedinta Asociatiei Transplantatilor de Ficat din Romania LIVERTRANS, care atunci cand rosteste numele prof. dr. Irinel Popescu o face cu o emotie si o bucurie pe care nuamai in ochii copiilor o mai poti vedea, atunci cand li se ofera cadoul preferat.

Printre invitatii care vor participa la dezbateri se afla prof. dr. Irinel Popescu, prof. dr. Radu Voiosu, dr. Doina Hrehoret, dr. Dorina Tacu, conf. dr. Ileana Constantinescu, conf. dr. Liana Gheorghe, dr. Constanta Eminee Kerezsy, dr. Marius Filip – medicul sef al CNAS, dr. Florin Catana – care prezinta suplimente alimentare de la Dacia Plant.

Prof. dr. Irinel Popescu

Potrivit dr. Stefanescu, simpozionul incepe la 9,30 cand are loc primirea si inregistrarea invitatilor, dupa care  reprezentantii asociatiilor de pacienti vor expune problemele cu care se confrunta in ceea ce priveste accesul la terapiile specifice si vor adresa diferite intrebari medicilor specialisti prezenti precum si reprezentantului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

O ora intreaga este rezervata discutiilor libere intre pacienti si intre acestia si medicii prezenti, dupa care se vor formula concluzii.

Prof. univ. dr. Irinel Popescu si prof. univ. dr. Mihai Lucan au primit, pe 28 septembrie 2012, cu prilejul celei de a VIII-a editie a Congresului Romtranslant si a 20 de ani de transplnt renal in Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, cea mai inalta distincie a Bisericii Ortodoxe Romane, Cucea Patriarhala, in semn de apreciere pentru activitatea lor remarcabila desfasurata in slujirea aproapelui.

Toti acesti ani de activitate s-au tradus prin 1.500 de bolnavi transplantati renal si a peste 350 de transplantati hepatic.

 


Categorii: Eveniment

Comentarii (2)

  1. Sanatatea Buzoiana spune:

    “Astranrom – Asociatia Transplantatilor din Romania” are pagina pe Facebook. Nu trebuie decat sa deveniti prieteni.

  2. Georgeta spune:

    Vreau sa va rog a ma ajuta sa intru in ,,gasca ”transplantatilor renali !pe FACEBOOK CUM PROCEDEZ ?

Adaugati un comentariu


 

*