Dezvoltarea infrastructurii sociale si de sanatate, dezbatuta la Consiliul Judetean Buzau

31 ianuarie 2017 | 0 comentarii |

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est organizaza maine o sesiune de informare cu privire la doua apeluri de proiecte lansate in cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020.

 

azil de batraniSala Delagatiei Permanente a Consiliului Judetean Buzau va gazdui maine, incepand cu ora 11.00, o sesiune de informare cu privire la doua proiecte de finantare lansate in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.

Unul dintre cele doua proiecte care vor fi prezentate se refera la dezvoltarea infrastructurii sociale si de sanatate, prin cresterea gradului de acoperire cu servicii sociale si servicii sociale si socio-medicale pentru varstnici.

Autoritatile publice si ONG-urile care asigura asistenta sociala sau desfasoara activitati de ingrijire medico-sociala la domiciliu sunt invitate pentru a afla ce fonduri europene au la dispozitie pentru a-si dezvolta activitatea.

 

marghiloman_2786Dezvoltarea acestor servicii reprezinta o axa de finantare in cadrul respectivului program,  prin intermediul careia se vor putea obtine fonduri pentru lucrari de reabilitare, modernizare, extindere sau dotare cu utilitati a centrelor de zi pentru persoane varstnice, ale unitatilor de ingrijire la domiciliu pentru persoane varstnice, centrelor de preparare si distribuire a hranei pentru persoane aflate in risc de saracie, pentru zonele in care beneficiarii serviciilor sociale asigurate de cantinele sociale sunt in majoritate varstnici saraci. Finantari pentru a desfasura astfel de proiecte vor putea obtine, prin intermediul programului, atat autoritatile administratiei publice, asa cum ar fi Consiliul Judetean, Primaria Buzau sau alte primarii din judet, cat si asociatiile si fundatiile care desfasoara astfel de activitati, cum ar fi Fundatia Sf. Sava, Crucea Alb-Galbena sau Crucea Rosie.

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi a intalnirii de maine se refera la sprijinirea  tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon si sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice si in sectorul locuintelor.

 

seminar profesoriTot la Consiliul Judetean va fi gazduit, in perioada urmatoare, si un seminar gratuit pentru profesorii de limba engleza care pregatesc elevi pentru examenul Cambridge PET (Preliminary English Test).

Seminarul va fi organizat in baza acordului de colaborare nr. 166/28.07.2016, incheiat intre Consiliul Judetean Buzau si British Council Romania, care are ca scop promovarea si organizarea de examene Cambridge si IELTS, seminare, cursuri si prezentari oferite de British Council profesorilor, elevilor/studentilor si chiar parintilor, precum si organizarea altor activitati educationale si culturale.

Primul semniar organizat anul acesta va avea loc in ziua de 11 februarie, la sala D. Filipescu a Consiliului Judetean Buzau.

Avand in vedere ca exista un numar limitat de locuri, profesorii interesati sunt rugati sa se inscrie la adresa de e-mail: diana.nicoara_exams@yahoo.com, pana in data de 08 februarie 2017.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*