Dieteticianul buzoian Alexandra Alexandru te învață cum să slăbești sănătos

12 februarie 2024 | 0 comentarii |

În cadrul unui workshop care va avea loc joi, 15 februarie, la Hotel Avenue din Buzău, Alexandra va oferi sfaturi și strategii pentru a slăbi într-un mod cât mai prietenos, sănătos și sustenabil.

 

Mai în glumă sau mai în serios, la întrebarea „Eu cum slăbesc?” vine instinctiv răspunsul „Nu mai mănânci!”. Și totuși, dacă ne dorim să slăbim într-un mod sănătos și sustenabil, este necesar să facem câteva schimbări, atât în stilul alimentar general, cât și în stilul de viață, pe termen lung, susține Alexandra Alexandru, dietetician nutritionist, buzoiancă de origine, care joi, 15 februarie, va susține un workshop la Hotel Avenue din Buzău.

Slăbitul sănătos și sustenabil nu este un proces rapid sau ușor, ci necesită perseverență și angajament față de un stil de viață echilibrat. Concentrează-te pe obiceiurile alimentare sănătoase, exercițiile fizice regulate, un somn odihnitor și o igienă emoțională optimă. Adoptă un program de nutriție și adaptează strategiile prezentate la nevoile și condițiile tale individuale”, spune Alexandra Alexandru, care împărtășește celor care vor să slăbescă într-un mod prietenos, sănătos și sustenabil, câteva strategii și sfaturi de specialitate.

 

Alexandra Alexandru

Alexandra atrage atenția că „pentru a slăbi sănătos, este necesar un program de alimentație riguros și echilibrat, cu mese regulate, gătite blând, fără fast food sau prăjeli și întotdeauna cu mic dejun. De asemenea, e nevoie de fibre provenite în general din legume, proteine și lactate slabe. Cu un stil alimentar sănătos și echilibrat, obții stare de bine, capacitate mare de concentrare, energie, previi bolile și ai un organism plin de viață, funcțional. E atât de simplu! De asemenea, pentru a crea un deficit caloric care să susțină slăbirea, este nevoie de cele mai multe ori fie de mișcare suplimentară, fie de o recalculare a porțiilor și a aportului caloric. Un dietetician nutriționist te poate ajuta să identifici ce greșeli faci în stilul de alimentație zilnic și să te ajute să schimbi comportamentele alimentare nocive, să te organizezi în ceea ce privește mesele de zi cu zi, pachetul de la serviciu și meniul din vacanță”, explică dieteticianul nutriționist.

 

Instrumentele dieteticianului: analizele, jurnalul și cântarul

 

Alexandru Alexandru susține că pentru a slăbi sănătos, este nevoie de o coroborare a analizelor medicale, cu adaptarea dietei și verificarea constantă a greutății, pentru a vedea rezultatele adoptării unui program de nutriție, iar în acest sens oferă câteva sfaturi utile:

1. Nu te înfometa.  Cea mai mare greșeală pe care o putem face atunci când vrem să slăbim este să ne înfometăm. Înfometarea slăbește, dar este dăunătoare, și, cu siguranță, nu este sustenabilă pe termen lung. O altă greșeală des întâlnită este adoptarea unor diete moderne de slabit: Rina, disociată, daneza, Dukan, postul intermitent dus la extrem, detox cu sucuri și altele, care presupun renunțarea la grupe alimentare și alimente cu importanță nutrițională a căror lipsa pe termen lung poate duce la dezechilibre, avitaminoze, carențe, anemiiși la o îngrășare și mai mare și mai rapidă după încetarea dietei. Cu aceste diete moderne se poate slăbi punctual, însă ele nu sunt sănătoase și nu pot fi susținute pe termen lung.

2. Redu stresul din viața ta. Pentru că în general stresul vine la pachet cu mâncatul compulsiv, pe fond emoțional, care poate scăpa de sub control și poate determina dezechilibre majore în greutate. Încearcă să elimini factorii stresori din viața ta sau să apelezi la mecanisme de compensare sănătoase pentru a le face față: sportul, odihna și alimentația sănătoasă, bogată în triptofan.

 

3. Practică sport. Mișcarea ne ajută să ne ținem departe de mâncatul compulsiv și să ardem calorii, fiind deseori o unealtă importantă în procesul de slăbire. Introdu treptat mișcarea în viața ta și alocă 30 de minute minim, în fiecare zi, unei activități dinamice: plimbări, pas alergător, jogging, patinoar, tenis, handbal, fotbal, yoga sau pilates. Sunt atât de multe opțiuni care nu sunt nici costisitoare, nici consumatoare de timp.

4. Odihnește-te. Somnul odihnitor joacă un rol esențial în menținerea echilibrului vieții, deci și în lupta cu kilogramele. Pentru asta, îți recomand o cină ușor de digerat, nu mai târziu de ora 20:00, care să permită țesuturilor tale să se refacă peste noapte.

5. Fii sătul tot timpul! Asta înseamnă că ai face bine să nu sari peste mese și să mănânci din toate grupele alimentare, astfel încât să-ți acoperi necesarul de nutrienți, dar totul să fie „cu măsură”. Dacă ai sărit peste micul dejun sau masa de prânz, atunci mecanismul de compensare poate fi accentuat de starea de foame și atunci e posibil să mănânci mult mai mult decât ai avea nevoie.

 

În cadrul workshop-ului de nutriție susținut de Alexandra Alexandru, „Cum să slăbești fără înfometare?, participantele vor afla informații cheie și principii sănătoase de slăbire sustenabilă și eficientă, fără înfometare, fără frustrări și fără a renunța la micile plăceri culinare, ci doar printr-un stil de viață sănătos, asumat pe termen lung.

Evenimentul se adresează în special femeilor care-și doresc să aibă mai multă grijă de ele însele și să știe mai multe despre nutriție și strategii sănătoase de slabit. Acestora le vor fi prezentate exemple practice și sfaturi utile în cadrul unei discuții deschise, dar și răspunsuri la întrebări, în cadrul unei sesiuni dedicate.

La final, participantele vor avea parte și de câteva surprize.

Detalii despre participare și eveniment, la adresa: https://alexandra-alexandru.ro/workshop-nutritie-in-buzau-alexandra-alexandru-dietetician-nutritionist/

 


Adaugati un comentariu


 

*