Doliu în stomatologia buzoiană. Medicul IONEL ZAHIU a trecut la cele sfinte

12 februarie 2024 | 0 comentarii |

În vârstă de 70 de ani, medicul suferea de mai multe boli cronice și a fost găsit fără suflare în propria locuință, de niște vecini care s-au îngrijorat că nu le-a răspuns la telefon. 

 

Este doliu în lumea medicilor stomatologi din Buzău. Doctorul IONEL ZAHIU, unul dintre medicii care a fost mentor pentru multe generații de medici tineri și a tratatat, timp de 40 de ani, suferințele stomatologice ale zeci de mii de pacienți care i-au trecut pragul, a plecat într-o lume mai bună, lângă soția sa, după pierderea căreia a suferit foarte mult, în ultimul timp.

Cunoscutul medic împlinise 70 de ani pe 7 ianuarie, iar în urmă cu o săptămână s-a întâlnit în oraș cu prietenii și, chiar dacă suferea de mai multe boli cronice, nimic nu părea să prevestească targicul sfârșit. Astăzi, la aflarea tristei vești, cu toții au fost șocați și nu le-a venit să creadă că se vor despărți pentru totdeauna de cel care le-a fost proten, coleg și multora, mentor.

 

„Suntem profund îndurerați și cu adâncă tristețe anunțăm trecerea la cele sfinte a domnului doctor IONEL ZAHIU, medic primar stomatologie generală, un profesionist care și-a iubit și ajutat pacienții, un coleg deosebit, un OM de mare omenie, care la vîrsta de 70 de ani a plecat dintre noi, lăsând în urmă regrete eterne. 

Noi, colegii, prietenii și discipolii săi, ni-l vom aminti ca pe Omul bun, medicul excepţional care nu știa să spună NU atunci când i se cerea ajutorul, modest şi altruist, care ne-a sprijinit ȋn permanenţă ȋn timpul vieții.

Se spune că un om nu moare până când nu este uitat. Cât vom fi noi pe aici, veți trăi în inimile noastre, Domnule Doctor! 

Dumnezeu să vă odihnească în pace!

Sincere condolențe familiei îndurerate!”, a transmis Colegiul Medicilor Stomatologi Buzău.

 

Dr. Doru Potec, cu care dr. IONEL ZAHIU a fost prieteni din copilărie, spune că a fost șocat la aflarea veștii neașteptate.

„Sunt șocat! Am vorbit cu el de curând… Era ca de obicei, cu chef de vorbă. Ne-a legat o prietenie de-o viață… Am copilărit împreună, am fost vecini, am urmat la aceeași facultate, la Iași, apoi am fost colegi aici, la Buzău, îmbrățișând aceeași profesie. Am fost împreună și în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Stomatologi…  Știam că avea ceva probleme de sănătate, iar după ce și-a pierdut soția se pare că s-a cam neglijat, dar nimeni nu se aștepta să se întâmple așa ceva…

Niște vecini, care aveau cheia casei lui, îngrijorați că nu răspundea la telefon, s-au dus ieri, să vadă ce e cu el, și l-au găsit căzut în baie, fără suflare… Au chemat ambulanța și l-au anunțat pe fiul lui, medic la Spitalul Militar, dar din păcate era prea târziu să mai poată fi ajutat.

Acum, nu pot să spun decât că mă rog ca Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace și lumină veșnică, iar copiilor lui să le dea putere să treacă și peste această grea încercare…”

 

Suntem cu toții șocați după aflarea veștii că domnul Doctor IONEL ZAHIU nu mai este printre noi. Este o pierdere pentru stomatologia buzoiană și pentru noi toți. A fost un medic bun, un OM bun, un coleg deosebit, iar multora dintre noi ne-a fost mentor. Generații întregi de medici stomatologi stagiari, care au debutat profesional în Policlinica Stomatologică de pe Str. Chiristigii din Buzău, s-au format alături de Domnul Doctor ZAHIU.

Era întotdeuna disponibil și dornic să împărtășească celor tineri secretele meseriei, să-i învețe că pacientul are nevoie, pe lângă competența medicului, de empatie, de comunicare și de încredere în eficacitatea îngrijirilor oferite, că relația medic-pacient trebuie să fie bazată pe o comunicare deschisă, pe sinceritate și respect reciproc. Avea întotdeauna o vorbă bună și știa cum să facă să depășești orice dificultate. 

Dumnezeu să vă odhnească sufletul în pace, Domnule Doctor IONEL ZAHIU, râmâneți veșnic în amintirea noastră!

Sincere condoleanțe familiei”, este mesajul dr. Claudia Ciupitu. 

 

Trupul neînsuflețit va fi depus, marți, la Capela „Sf. Gheorghe”, iar miercuri, la prânz, cel care a fost Dr IONEL ZAHIU va fi înmormântat la Cimitirul Dumbrava, unde își va dormi somnul de veci alături de soția sa, răpusă de COVID, în urmă cu trei ani și după dispariția căreia nu și-a mai putut găsi alinare…

Cei care i-au fost prieteni, l-au cunoscut și l-au apreciat, își vor putea lua adio cu o lumânare aprinsă, o floare și o rugăciune pentru sufletul său…

Transmitem și noi condoleanțe familiei și ne rugăm ca sufletul celui care a fost Dr. IONEL ZAHIU să se odihnească în pace, alături de cei dragi sufletului său, plecați într-o lume mai bună…

 

 


Adaugati un comentariu


 

*