„Din Inima pentru Inima”, rotarienii buzoieni organizeaza Balul anual de Caritate

10 noiembrie 2013 | 0 comentarii |

Evenimentul se incadreaza intr-un proiect national denumit generic  „Anul Inimii la Rotary” si are drept scop ajutorarea copiilor institutionalizati si a batranilor din azile care au boli cardiovasculare grave.

 

Bal Rotary 2012

Bal Rotary 2012

Clubului Rotary Buzau continua traditia organizarii unor evenimente in scopul strangerii de fonduri in sprijinul comunitatii si organizeaza, vineri, 13 decembrie, Balul anual de Caritate, la care au fost invitati artisti de prestigiu in plan national, cat si artisti buzoieni. Evident, oameni de afaceri si reprezentanti ai autoritatilor locale sunt invitati sa-si deschida, macar o data intr-un an, baierile pungii, pentru a veni in sprijinul semenilor lor mai putin norocosi.

Anul acesta, balul Clubului Rotary Buzau se desfasoara sub genericul  DIN INIMA PENTRU INIMA si are drept scop ajutorarea copiilor institutionalizati si a batranilor din azile care au probleme majore de sanatate, in mod special pe cei cu boli cardiovasculare grave.

Tematica se incadreaza intr-un proiect rotarian national de mare amploare, denumit  ANUL INIMII LA ROTARY, in cadrul caruia s-au desfasurat numeroase actiuni privind sanatatea inimii. Cu titlu de exemplu pot fi mentionate operatiile pe cord deschis efectuate pentru un numar de peste 20 de copii nevoiasi, la Haifa, ca rezultat al colaborarii dintre rotarienii romani si cei israelieni”, precizeaza secretarul Clubului Rotary Buzau, Dan Camer.

Ca in fiecare an, la bal vor participa membrii clubului si invitatii lor, oficialitati municipale si judetene, oameni politici, oameni de afaceri sau personalitati culturale, dar este invitata si oricare alta persoana care doreste sa petreaca o seara extraordinara si sa contribuie la acest proiect caritabil.

 

Bal Roraty 2012

Bal Roraty 2012

Tema balului este diferita de la an la an, iar din banii adunati cu aceste ocazii au fost procurate instrumente muzicale pentru Liceul de Arta, a fost achizitionata o imprimanta speciala destinata scrierii in sistem Braille pentru Liceul de Nevazatori, a fost sponsorizata Asociatia „O sansa pentru copii” in vederea integrarii sociale a copiilor cu handicap motor, au fost acordate burse pentru elevi cu mijloace materiale modeste dar cu rezultate foarte bune la invatatura, au fost premiati 20 de elevi olimpici in cadrul actiunii „Elitele premiaza elitele”, au fost realizate o serie de dotari si amenajarea integrala a unui loc de joaca pentru copii la „Centrul de primire in regim de urgenta si evaluare”, au fost finantate 10 operatii de inlocuire de cristalin in cadrul operatiunii „Cataracta”, a fost amenajat un loc de joaca pentru copii la „Centrul de plasament nr.9”, a fost initiata si sponsorizata partial iluminarea exterioara a Catedralei „Sfantul Sava”, au fost sponsorizate doua proiecte deosebite ale Bibliotecii Judetene „V. Voiculescu” din Buzau, respectiv „Ludoteca din gradina” si „Tabara de cartier” si a fost refacuta copia in bronz a statuii „Rugaciune” de Constantin Brancusi, pentru a fi reamplasata  la locul ei din Cimitirul „Dumbrava”.

Asadar, buzoienii carora le pasa de semenii nostri si de comunitatea in care traim sunt invitati sa participe la Balul de Caritate al Rotary Buzau si sa contribuie la ajutorarea unor copii sau batrani institutionalizati care au nevoie de tratamnte speciale sau interventii chirurgicale pe cord, costisitoare.

Pentru informatii si rezervari aveti la dispozitie numarul de telefon: 0723-429.264.

 


Adaugati un comentariu


 

*