Directorarea Mihaela Udrea de la minister, mana in mana cu mafia retetelor fictive

23 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Liliana Sgarcitu, administratorul retelei farmaceutice Ahmeya Pharm, i-a dat acesteia spaga pentru a-si deschide noi farmacii prin care sa fraudeze bugetul asigurarilor de sanatate. Udrea a fost implicata si intr-o alta retea infractionala, pentru care a si fost trimisa in judecata.

 

Sursa: obiectivbr.ro

Sursa: obiectivbr.ro

Pe masura ce ancheta in dosarul retelei de 25 de persoane care a fraudat bugetul asigurarilor de sanatate cu 9 milioane de lei, avanseaza, ies la iveala noi amanunte legate de modul de operare al celor implicati. Coruptia existenta la varful Ministerului Sanatatii a favorizat, se pare, activitatea acestei grupari formate din medici, farmacisti si functionari de la CNAS. Anchetatorii sustin ca Liliana Sgarcitu a obtinut, in schimbul spagilor oferite, avizul pentru functionarea unor farmacii prin intermediul carora se decontau retetele fictive. Procurorii au stabilit astfel ca exista o conexiune intre cazul de fata si cel al Mihaelei Udrea, fosta directoare din Ministerul Sanatatii arestata la sfarsitul lui august pentru ca luase spaga in schimbul eliberarii de avize pentru deschiderea de farmacii. Printre cei care i-au ofetit foloase necuvenite in acest scop se numara si Liliana Zgarcitu, cea care administra reteaua Ahmeya Pharm, acum aflata in prezent in arest la domiciliu, pentru decontarea de retete fictive prin farmaciile din Braila si Constanta, pe care le administra.

In aceasta lumina, devine lesne de inteles cum a reusit un camatar care nu avea nimic in comun cu domeniul medical sa puna pe picioare o retea farmaceutica al carei scop nu era nici pe departe acela de a veni in ajutorul pacientilor, ci de a fura din banii acestora, destinati tratamentelor decontate fictiv.

 

LilianaSgarcitu (sursa obiectivbr.ro)

LilianaSgarcitu (sursa obiectivbr.ro)

Titi Sgarcitu, sotul Lilianei Sgarcitu, cel care a pornit afacerea, nu s-a mai putut ocupa de ea din cauza ca a fost trimis pentru 7 ani la puscarie, condamnat pentrua o alta fapta. A lasat afacerea in mainile sotiei si a continuat sa o coordoneze din inchisoare, dar acum sunt sanse mari ca familia sa se reuneasca dupa gratii.

Ca si multi altii, Liliana Sgarcitu isi facuse intrare la Mihaela Udrea, directorul Directiei Politica Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sanatatii si i-a oferit acesteia spaga pentru a-i aproba reavizarea unor puncte de lucru farmaceutice, folosite in scopul decontarii retetelor fictive intocmite de medicii atrasi in reteaua infractionala infiintata de ea si sotul sau. In rechizitoriul intocmit pe numele Mihaelei Udrea apare si numele Lilianei Sgarcitu, despre care se spune ca „la data de 6 august 2015, in timp ce se afla in biroul sau din cadrul Ministerului Sanatatii, Mihaela Udrea, a primit un plic cu bani continand suma de 1.000 de lei de la Sgarcitu Liliana Valentina, iar in data de 27 august 2015 a primit un al doilea plic cu bani continand suma de 2.000 de lei de la aceeasi persoana, in legatura cu atributiile sale de serviciu, legate de avizarea de puncte de lucru farmaceutice”.

 

Mihaela Udrea

Mihaela Udrea

Liliana Sgircitu a rugat-o cu aceasta ocazie pe sefa din Ministerul Sanatatii sa urgenteze obtinerea a trei autorizatii de functionare pentru doua farmacii apartinand SC Farmacia Zahera S.R.L. si o alta apartinand SC Valentina Pharm S.R.L., noile autorizatii fiind necesare intrucat fondurile de comert fusesera instrainate de Ahmeya Pharm, astfel ca era necesara reautorizarea acestora de catre Ministerul Sanatatii. Dupa ce Mihaela Udrea a fost retinuta, printre cei audiati de procurorii DNA s-a numarat si Liliana Sgarcitu, care le-a declarat acestora ca „am rugat-o pe doamna Udrea sa urgenteze obtinerea autorizatiilor noi, avand in vedere importanta acestora pentru desfasurarea activitatii si asigurarea continuitatii la cele trei puncte de lucru. Astazi, 27 august 2015, in jurul orelor 15.00, m-am prezentat la biroul doamnei Udrea, pe care o anuntasem ca vin, in prealabil. Cu aceasta ocazie, i-am dat un plic continand suma de 2.000 de lei. I-am lasat plicul pe birou, introdus intr-o punga de plastic, chiar inainte de a pleca de la ea”.

Plicul respectiv a fost gasit de procurori in aceeasi zi, avand inscriptionata pe el sigla farmaciilor Ahmeya, insa Mihaela Udrea a sustinut ca ii fusese oferit pentru a cumpara medicamente pentru mama Lilianei Sgarcitu, care ar fi suferit de o boala incurabila. Inregistrarile ambientale din biroul directoarei de la Ministerul Sanatatii si convorbirile telefonice purtate de aceasta cu Liliana Sgarcitu o contrazic, insa.

Zilele trecute, Mihaela Udrea a fost timisa in judecata pentru luare de mita, procurorii cerand mentinerea masurii de arest preventiv.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*