Directorul Scolii Nationale de Sanatate Publica, reclamat la Parchet pentru conflict de interese

Sesizarea a fost facuta de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate, care au constatat ca acesta a fost managerul unui proiect de finantare in beneficiul institutiei pe care o conducea.

 

ANIZilele acestea, medicul Cristian Vladescu, directorul general al Scolii NaTionale de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar  a fost reclamat la Parchet, dupa ce a acivitatea sa a facut obiectul unor cercetari efectuate de Agentia  Nationala de Integritate, ai carei inspectori au descoperit unele aspecte de natura penala legate de acesta.  Astfel, inspectorii ANI au descoperit ca in perioada 2009-2012, Cristian Vladescu a fost in egala masura si manager si beneficiar al unui proiect derulat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. A intrat astfel in conflict de interese, fiind si manager de proiect si director al institutiei beneficiare, obtinand totodata in mod ilegal aproximativ 216.000 de lei.

 

agentianationaladeintegritate_bAncheta celor de la ANI a stabilit ca directorul a incheiat practic o conventie cu el insusi, semnand atat in calitate de reprezentant al beneficiarului proiectului, respectiv Scoala Nationala de Sanatate Publica, cat si ca prestator, in calitate de mamager de proiect. Evident ca cele doua calitati erau incompatibile, insa Cristian Vladescu nu a tinut cont de acest aspect, obtinand in acest fel cei 216.000 de lei, reprezentand indemnizatia pentru calitatea de manager de proiect. Proiectul in cauza s-a numit „Promovarea incluziunii sociale prin dezvoltarea resurselor umane si institutionale din asistenta medicala comunitara”, prin intermediul sau, institutia condusa de Cristian Vladescu obtinand o finantare nerambursabila POSDRU.

 

 20110117_2Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management şi Perfectionare in Domeniul Sanitar, are o traditie de peste 12 ani in formarea in domeniul sanataţii publice şi managementului profesionistilor din domeniul sanitar, organizand cursuri de mai multe tipuri precum master, atestat, cursuri de educatie medicala continua, cursuri internationale, avand ca scop principal cresterea calitatii si eficientei serviciilor medicale. Din 2006, institutia si-a largit oferta educationala prin includerea a noi domenii ale managementului sanitar, cum ar fi  management spitalicesc, privit prin prisma managerului general si a directorului de ingrijiri, promovarea sanatatii si educatia pentru sanatate, managementul de proiecte si programe, finantarea bazata pe caz, aproximativ 3300 de persoane absolvind aceste cursuri. Trei ani mai tarziu, scoala a fuzionat cu Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti, luand fiinta institutia de azi, tot din acel an la conducere aflandu-se Cristian Vladescu.

 

26504cristian-vladescu-1

Cristian Vladescu

Fost presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate in perioada 2005-2007, acesta a fost revocat din functie de premierul de pe atunci, Calin Popescu Tariceanu, care a dat curs solicitarii ministrului Sanatatii din acea vreme, acelasi Eugen Nicolaescu. La scurt timp dupa revocare, Cristian Vladescu a fost numit presedinte al Comisiei prezidentiale pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniul sanatatii publice, functie pe care a detinut-o pana in februarie 2009, cand a devenit directorul Scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar, functie pe care o detine si in prezent. Absolvent in 1988 al UMF Carol Davila, si-a luat doctoratul in sociologie un an mai tarziu, iar in 2000 si-a luat si doctoratul in medicina, tot de atunci fiind medic primar in Sanatate Publica şi Management Sanitar.


Adaugati un comentariu


 

*