Doctorul Dumitru Baiculescu este noul sef al ANSVSA

20 martie 2015 | 0 comentarii |

Numirea medicului veterinar buzoian in functia de sef al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, cu rang de secretar de stat, a fost publicata in Monitorul Oficial.

 

Dr. Dumitru Baiculescu

Dr. Dumitru Baiculescu

Dupa trei luni si jumatate in care sefia Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a fost asigurata cu titlu de intermiar de vicepresedintele Csutak Nagy Laszlo, primul ministru Victor Ponta l-a numit la conducerea institutiei pe medicul veterinar buzoian Dumitru Baiculescu. Decizia de numire a fost luata in data de 18 martie 2015 si a fost publicat joi, 19 matrie, in Monitorul Oficial.

Contactat de reporterii SanatateaBuzoiana.ro, dr.  Baiculescu a declarat, chiar in drum spre Parlament, unde-si depune astazi juramantul si isi va prezenta proiectul managerial, ca se simte „onorat de aceasta numire, a fost o surpriza placuta, dar care ma si obliga fata de consumatori si fata de colegii mei medici veterinari. Mi-am propus sa fiu alaturi de consumatori, de medicii veterinari si de fermieri, prin toate mijloacele legale, dar sa fiu intransigent fata de producatori, astfel incat problemele de sanatate animala si umana sa fie prevenite. Stiu in mare masura si problemele directiilor sanitare-veterinare din judete si promit sa fiu un presedinte care se implica, voi incerca sa cunosc toate problemele si sa ajut acolo unde va fi nevoie, dar si sa corectam ceea ce nu merge cum trebuie, acolo unde se impune”.

 

Dumitru-Baiculescu_1543Dumitru Baiculescu este de profesie medic veterinar, avand o vechime in domeniu de peste 30 de ani. La data de 6 februarie 2014, in urma unui concurs pe post sustinut in ianuarie, el a fost numit director general executiv al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Buzau, dar dupa numai o luna si jumatate a fost nevoit sa renunte la post, pentru ca fostul director, Adonis Dragnea, a fost repus in functie in urma unei decizii a instantei. Ulterior, dr. Baiculescu a lucrat in cadul ANSVSA, la Serviciul Control.

Medicul veterinar buzoian a gestionat, timp de 30 de ani, Circumscriptia Padina, unde „nu am avut niciun eveniment epizootic”, dupa cum a declarat pentru SanatateaBuzoiana. ro.

Dr. Dumitru Baiculescu a absolvit facultatea de Medicina Veterinara in 1984, al treilea din promotia sa, iar debutul profesional si l-a facut in Buzau,  unde a lucrat pana in martie 2014, cand a fost detasat la ANSVSA. Este cotat ca unul dintre profesionistii de baza ai medicinei veterinare din judetul Buzau, iar timp de doua legislaturi a fost ales vicepresedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Buzau, in echipa cu dr. Danut Pale – presedinte.

Colegii sai apreciaza ca atat profesional cat si colegial este o persoana pe care te poti baza, care stie ce face si care intotdeauna a dat dovada de seriozitate si implicare.

Numirea dr. Baiculescu la sefia ANSVSA are loc intr-un moment dificil, in care foarte multe posturi din institutie sunt ocupate de interimari sau sunt vacante, iar numerosi medici veterinari cu libera practica din tara au actionat in instanta institutia, neprimindu-si drepturile pentru activitatile prestate.

 


Adaugati un comentariu


 

*