Donații record la „Gala din inimă pentru viitor”

25 octombrie 2018 | 0 comentarii |

Banii strânși cu ocazia evenimentului caritabil vor asigura timp de patru luni funcționarea policlinicilor sociale Regina Maria și serviciile medicale de care au nevoie peste 5.000 de pacienți.

 

Principalul eveniment caritabil organizat de fundaţia Inovații Sociale Regina Maria, a atras, anul acesta, donații reord. „Gala din inimă pentru viitor” a ajuns anul acesta la cea de-a șasea ediție, iar reprezentanții fundației au anunțat că s-au strâns, în urma donațiilor participanților, 200.000 de euro, sumă care va acoperi cheltuielile cu funcţionarea policlinicilor sociale pe care le administrează, timp de patru luni, dar şi acordarea de servicii medicale celor peste 5.000 de pacienţi sociali avuți în grijă.

Cu ocazia evenimentului caritabil, dr. Wargha Enayati, fondator și președinte al fundației, a declarat că „am avut mereu activităţi sustenabile în domeniul medical, ajutând peste 5.000 de pacienţi până azi şi ne bucurăm de o susţinere mare, pentru că lumea are încredere în ceea ce facem. Bugetul nostru anual este de un milion de euro. 80% din buget este folosit în scopuri medicale şi 20% în învăţământ, în şcoli de tip after school, unde încercăm să dăm copiilor educaţie materială, intelectuală şi spirituală”.

 

În cadrul evenimentului a fost lansată, oficial, reeditarea caietului de amintiri al Reginei Maria, scris la vârsta când avea doar șapte ani. Intitulat „O poveste cu lipici”, caietul constituie primul document atestat istoric aparținând Reginei Maria, iar din acest motiv, valoarea sa este una foarte mare. Albumul va fi tipărit în serie și va ajunge în curând și în librării, iar în cadrul galei au fost lansate primele 100 de exemplare dintr-o ediție princeps, care au fost licitate în scop caritabil.

Tot cu aceeași ocazie au mai fost licitate, printre altele, un tablou cu Regina Maria, o rochie din colecţia „Maria Îngerul Românilor” semnată Agnes Toma, 21 de tablouri realizate de copiii de la after school-ul Clinceni, un costum de tenis al Simonei Halep, dar şi un team building la academia Titi Aur.

 

Programul serii a fost completat de un moment artistic susținut de actrița Maia Morgenstern, care a reprodus un fragment din memoriile Reginei Maria, urmat de o prezentare de modă inspirată de Regina Maria şi de un concert marca Horia Brenciu.

Fundația a fost înființată de dr. Wargha Enayati împreună cu soția sa, Mitra Enayati, în luna august a anului 2010, inspirați de entuziasmul și spiritualitatea Reginei Maria. Un an mai târziu, organizația umanitară a pătruns pe piața serviciilor medicale din România, odată cu inaugurarea Policlinicii Sociale Baba Novac din Capitala. Scopul declarat al organizației era ca prin acest demers să ofere o gamă largă de servicii medicale gratuite în cadrul policlinicii, unui număr cat mai mare persoane fără venituri și asigurări medicale. În 2015, fundația a deschis o nou policlinică socială, pentru persoanele cu venituri mici si foarte mici. Pentru inaugurarea Policlinicii Sociale Sala Palatului, fundația a investit un milion de euro, facilitând astfel accesul la servicii medicale persoanelor ale căror venituri nu le permit să se adreseze unor clinici medicale private.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*