Dotări de ultimă generație la SUUMC

4 februarie 2019 | 0 comentarii |

Unitatea Medicală a anunțat achiziția unei combine de ultimă generație, astfel că medicii vor putea oferi serviciu medicale de înaltă performanță pacienților cu probleme auditive și tulburări de echilibru.

 

SUUMC a anunțat că va continua și în acest an achizițiile de aparatură și dispozitive medicale de înaltă performanță, pentru a oferi pacienților servicii de diagnostic și tratament  la cel mai performant nivel, astfel încât aceștia să poată beneficia atât de noile proceduri şi protocoale de diagnostic şi tratament aplicate în domeniu, cât şi de competenţa şi profesionalismul medicilor militari români.

Cea mai recentă achiziție făcută în acest an este o combină de ultimă generaţie care, potrivit conducerii spitalului, reprezintă „vârful de gamă pentru diagnosticul şi tratamentul audiologic şi vestibular”. Beneficiind de această dotare, SUUMC poate oferi chiar din această lună, pacienţilor care se adresează specialiştilor Secţiei Clinice ORL sau celor din Ambulatoriul spitalului, investigaţii complexe pentru realizarea bilanţului audiologic şi vestibular, afecţiuni manifestate clinic sau paraclinic prin deficienţe de auz, ţiuit în urechi, vertij, ameţeli, tulburări de echilibru, formaţiuni tumorale şi leziuni de demielinizare la nivelul trunchiului cerebral.

 

Într-un comunicat al unității medicale se arată că au fost finalizate toate demersurile necesare atât pentru obţinerea avizelor de punere în funcţiune a aparatelor, cât şi pentru a asigurarea accesului pacienţilor la acest tip de servicii de diagnostic de înaltă performanţă, prin intermediul sistemului naţional de asigurări de sănătate.

Astfel, pacienții asigurați vor putea beneficia gratuit de aceste servicii performante de diagnostic și tratament în cadrul Secției Clinice ORL, decontarea cheltuielilor aferente în urma spitalizării sau pe baza consulturilor de specialitate realizate în Ambulatoriul integrat, fiind făcută de CNAS.

Astfel, pacienții pot beneficia de audiograma tonală liminară (ATL)- cea mai cunoscută şi mai răspândită investigaţie din domeniul audiologiei, de audiometrie vocală (AV) – o investigație cu ajutorul căreia se măsoară funcţionarea calitativă a auzului, impedancemetrie ipsi și contralaterală – un test obiectiv în diagnosticul audiologic, care culege informaţii despre integritatea membranei timpanice, volumul de aer din urechea medie şi integritatea lanţului osicular.

Tot în cadrul secției ORL pot fi efectuate probe pentru testarea funcționalităţii trompei lui Eustachio, pentru urechea cu timpan perforat sau neperforat.

Investigațiile se pot efectua și contra-cost, cu plata la casieria SUUMC, pentru pacienții neasigurați sau în cazul cărora, din diferite motive, aceste investigații nu se pot deconta.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*