Spitalul Militar Central a devenit membru al Societăţii Internaţionale pentru Telemedicină şi eSănătate

7 ianuarie 2019 | 0 comentarii |

Spitalul militar din Capitală este astfel interconectat într-o rețea de telemedicină ce include peste 100 de țări.

 

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Carol Davila (SUUMC) va face parte dintr-un sistem informatic internațional de telemedicină a apărării, demarând astfel colaborarea cu mai multe instituții similare din întreaga lume, care au aderat la o organizație de profil.

Începând cu luna decembrie a anului trecut, SUUMC a devenit membru instituțional al acestei organizații, denumită Societatea Internaţională pentru Telemedicină şi eSănătate (ISfTeH), alăturându-se astfel unor alte instituții medicale de prestigiu din peste 100 de țări.

După cum se menționează într-un comunicat al spitalului, în noua sa calitate de membru al ISfTeH, spitalul militar va demara colaborarea cu alte instituții similare din cadrul organizației, având ca obiectiv înființarea unui Sistem Informatic de Telemedicină al Apărării, prin intermediul căruia pacienții vor putea beneficia de suport medical de la distanță, care să răspundă atât cerințelor beneficiarilor direcți – pacienții, cât și cadrelor medicale care vor utiliza în acest sens o serie de aplicații și sisteme informatice, atât pentru stabilirea unor diagnostice cât și în terapie.

 

Totodată, reprezentanții SUUMC sunt interesați și de dezvoltarea şi implementarea de tehnici şi tehnologii de telemedicină şi eSănătate pe diferite domenii, iar în acest scop, spitalul militar bucureștean va adera în cadrul organizației la o serie de grupuri de lucru constituite în acest scop. Printre domeniile de interes menționate în comunicatul de presă se numără Students, Nurses, Education, Open Source, Chronic Diseases Management, eHealth Economics, Medical and Bio-Informatics, Social Media, Tele-Audiology, Tele-Dentistry, Tele-Dermatology, e-Hispanic și  Tele-Urology. Acestea sunt domenii pentru care s-au constituit deja grupuri de lucru în cadrul ISfTeH, însă în funcție de apariția altor domenii de interes, SUUUMC va adera și la alte grupuri care se vor crea ulterior aderării sale la organizație.

ISfTeH se află în relații oficiale cu Organizația Mondială a Sănătății, iar recunoașterea statutului de membru „este rezultatul implementării Strategiei de management a conducerii SUUMC, susţinută şi aplicată de colectivul Agenţiei pentru Telemedicină, Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul unităţii noastre”, după cum se mai arată în comunicat.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*