Dr. Alexandru Rafila ar putea reprezenta Romania in CPCRE al OMS

16 septembrie 2014 | 0 comentarii |

Pentru prima data in ultimii 10 ani, Romania are sansa de a obtine astazi, un mandat in Comitetul Permanent al Comitetului Regional European al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

 

Dr. Alexandru Rafila

Dr. Alexandru Rafila

O delegatie a Ministerului Sanatatii, condusa de catre Razvan Vulcanescu, subsecretar de stat, participa la cea de-a 64-a Sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Evenimentul este organizat in noul sediu al OMS din Copenhaga, Danemarca, in perioada 15-18 septembrie, se arata intr-un comunicat de presa remis redactiei Sanatatea Buzoiana.

Pentru prima data in ultimii 10 ani, Romania are astazi, sansa de a obtine un mandat in Comitetul Permanent al Comitetului Regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru Europa.

In acest moment, in CPCRE al OMS sunt patru locuri vacante, iar conf. dr. Alexandru Rafila candideaza pentru ocuparea unuia dintre posturi, se arata in documentul amintit.

Conf. Rafila este consilier al ministrului Sanatatii, microbiolog si specialist in sanatate publica, sef laborator microbiologie in cadrul Institutului National de Boli Infectioase „Matei Bals” si seful catedrei de Microbiologie din cadrul UMF „Carol Davila”.

In cadrul evenimentului sunt analizate si adoptate mai multe documente de o importanta strategica pentru gestionarea si implementarea politicilor de sanatate europene, ca de exemplu Strategia pentru Sanatate 2014-2020 sau Planul European de Vaccinare 2015-2020. Totodata, in cadrul Sesiunii, a fost prezentat si Raportul asupra progreselor in domeniul bolilor transmisibile.

De asemenea, sunt prezentate mai multe documente privind alimentatia si nutritia populatiei, precum si pentru prevenirea maltratarii copiilor.

Intre 15-18 septembrie are loc, la Copenhaga,  a 64-a Sesiune a Comitetului Regional pentru Europa al ONU.

 


Adaugati un comentariu


 

*