Dr. Florin Sangiu, încă un mandat la șefia CMV Buzău

8 octombrie 2019 | 0 comentarii |

Acesta va face echipă cu medicii Costel Ghican, Mihai Caloian, Ion Boancă și Paul Jipa, aleși de colegi să-i reprezinte în Biroul Executiv al organizației profesionale locale.

 

Medicii veterinari buzoieni și-au ales, în cadrul Adunării Generale a filialei locale a Colegiului Medicilor Veterinari (CMV) din România, noua echipă care le va reprezenta interesele profesionale în relațiile cu autoritățile locale și centrale, va media eventualele conflicte între medicii veterinari sau între medicii veterinari și beneficiarii serviciilor pe care aceștia le prestează, dar va și sancționa orice încălcare a deontologiei profesionale.

Ședința a debutat cu prezentarea bilanțului activității echipei care a condus organizația profesională în ultimii trei ani. Raportul Biroului Executiv, ca și cele ale Comisiei de Cenzori și Comisiei de Deontologie și Litigii au fost aprobate în plen, după care s-a aprobat descărcarea de gestiune pentru perioada 2016-2019, într-o atmosferă colegială.

După o scurtă pauză, Comisia Electorală Locală a preluat desfășurarea lucrărilor evenimentului de alegeri și a anunțat candidaturile la funcția de președinte al Colegiului Medicilor Veterinari din România și la cea de președinte al filialei Buzău a organizației profesionale a medicilor veterinari, după care s-a trecut la vot.

În cursa pentru cea mai importantă funcție a organizației profesionale la nivel județean s-a aflat un singur candidat, respectiv, dr. Florin Sangiu, cel care a ocupat aceeși funcție și în mandatul anterior. Pentru cea mai înaltă funcție a organizației profesionale, la nivel național, filiala Buzău a decis susținerea candidaturii actualului președinte, conf. univ. dr. Viorel Andronie.

 

Medici veterinari Buzau

În urma voturilor valabil exprimate, noul Consiliu Județean al CMV este constituit din medicii veterinari Florin Sangiu – președinte, Costel Ghican – secretar, Mihai Caloian și Ion Boancă – vicepreședinți, Paul Jipa – membru în Biroul Executiv, Paula Albu, Marijan Milea, Cocuța Petroiu, Florin Echimescu, Alina Cotur, Ionuț Toader, Adrian Mocanu, Ștefan Pinghel, Nicușor Ciobanu, Constantin Cărbunaru și Gabriel Hueală – membri CJ.

Dr. Florin Sangiu, care a condus organizația profesională și în mandatul precedent, și-a adjudecat funcția de președinte pentru mandatul 2019-2022, cu 90 de voturi „pentru”și 2 voturi „împotrivă”, în condițiile în care a fost unicul candidat. Acesta va reprezenta profesia în fața organelor guvernamentale, a forurilor profesionale și științifice, a persoanelor fizice și juridice și a instituțiilor publice de la nivel județean, în următorii trei ani.

Acesta le-a mulțumit colegilor „pentru prezență, vot și implicare” și le-a promis că va face tot ce-i stă în putință pentru a asigura în continuare o „transparență totală a activității organizației profesionale”. Totodată, acesta promite că le va reprezenta interesele, atât la nivel local cât și național, printr-o comunicare permanentă cu autoritățile în domeniu, dar și prin organizarea și facilitatrea participării colegilor săi la cursuri, seminarii, conferințe și congrese de specialitate, ridicarea nivelului știintific al medicului veterinar.

 

Dr. Florin Sangiu, președinte CMV Buzau

Președintele Colegiului Medicilor Veterinari Buzău, care în mandatul actual are și calitatea de membru al Comisiei de Liberă Practică la nivel național și care în viitorul mandat are șanse să obțină una din funcțiile de conducere în această comisie, își asumă, de asemenea, misiunea de a susține armonizarea legislației românești cu cea europenă prin toate căile și mijloacele legale, în vederea redobândirii „recunoașterii importanței  profesiei de medic veterinar pentru sistemul public de sănătate”, o primă acțiune în acest sens fiind susținerea modificărilor aduse Legii medicului veterinar.

Așa cum am promis, voi face toate demersurile necesare pentru valorizarea activității medicului veterinar, astfel încât profesionistului din acest domeniu să i se redea atât statutul pe care îl merită, cât și drepturile legale pentru activitatea prestată, în interesul asigurării sănătății animalelor și a sănătății publice, de aceea solicit fiecărui membru al Colegiului să se implice activ, cu experiența pe care o are, în identificarea soluțiilor care să permită buna desfășurare a activității de medic veterinar”, subliniază dr. Florin Sangiu.

Președintele CMV Buzău le cere, însă, colegilor săi, să conștientizeze la rîndul lor că „toți avem drepturi, dar și obligații. Dacă vrem cu adevărat să fim respectați, este necesar să-i respectăm, la rândul nostru, pe ceilalți, iar dacă avem anumite revendicări să dăm dovadă că știm cum s-o facem, astfel încât să dăm dovadă că suntem o breaslă de intelectuali, așa cum avem pretenția să fim considerați”.

 

În cadrul aceleiași ședințe de alegeri a fost desemnată și componența Comisiei de Deontologie și Litigii, care soluționează litigiile, cercetează abaterile de la Codul de deontologie medicală veterinară și stabilește eventualele sancțiuni ce se aplică medicilor veterinari, care pentru abateri grave pot merge până la interzicerea dreptului de practică.

După o pauză de trei ani, în care s-a dedicat politicii și a reprezentat interesele medicilor veterinari de la tribuna Parlamentului, în calitate de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, dr. Dănuț Păle, care a condus organizația profesională locală timp de cinci mandate consecutiv, și chiar a fost vicepreședinte la nivel național în mandatul 2013- 2016, a fost ales președinte al acestei comisii pentru următorii trei ani, obținând cel mai mare număr de voturi din partea colegilor buzoieni. El va face echipă cu dr. Ion Budișteanu – secretar, dr. Georgică Comănescu – vicepreședinte și medicii Gheorghe Mosor și Florin Andrei – membri.

Comisia de Cenzori va fi formată, pentru următorii trei ani, din dr. Stelian Țigara și dr. Violeta Popescu.

Au fost prezenți la eveniment 104 membri ai CMV Buzău (din 150 de membri cu drept de vot), iar în urma exprimării opțiunilor, noua conducere a organizației profesionale locale a fost desemnată cu 92 de voturi valabil exprimate și 12 anulate.

 

Din cei 104 participanți la Adunarea Genarală a filialei Buzău a CMV, 40 sunt medici  veterinari concesionari care își desfășoară acetivitatea în cabinete din mediul rural, 40 sunt medici angajați în cadrul DSVSA Buzău și 24 sunt medici veterinari care profesează în cabinete pentru animale mici, ferme de vaci, avicola etc. Dr. Iulia Moldoveanu are cabinet în capitală, dar este membră a CMV Buzău și a fost prezentă la eveniment.

Congresul Național al Medicilor Veterinari va avea loc în perioada 23-26 noiembrie, la Complexul „Cheile Grădiștei” din comuna Fundata, Brașov, în cadrul căruia va fi ales președintele Colegiului Medicilor Veterinari, prin votul direct și secret al delegaților din filialele locale, dintre membrii care și-au depus candidatura cu minimum 60 de zile înainte de congres.

Candidatura conf. univ. dr. Viorel Andronie, actualul președinte al CMVR, la funcția de președinte la nivel național, ca și cea a dr. Andrei Butaru la funcția de președinte al Comisiei Superioare de Deontologie și Litigii sunt susținute de Filiala Buzău a organizației profesionale.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*