DSAGPC Buzău are nevoie de asistenți maternali profesioniști

5 octombrie 2022 | 0 comentarii |

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău anunță că angajează asistenți maternali profesioniști, în vederea implementării Proiectului TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, prin care se urmărește „reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali”.

Asistentul maternal profesionist este persoană fizică, atestată în condițiile legii, care asigură prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său creșterea, îngrijirea și educarea copiilor pe care îi primește în plasament.

În cea mai mare parte din cazuri este vorba despre copii abandonați, aflați în dificultate, cu vârste cuprinse între 0 și 16 ani. Concret, un asistent maternal are datoria de a-i oferi copilului condițiile necesare pentru a crește armonios, atât la nivel fizic, cât și psihic și, în același timp, are obligația de a se ocupa de integrarea copilului în familie și în comunitate, atunci când este cazul. În cazul în care copilul este adoptat sau revine la familia sa naturală, asistentul maternal trebuie să se asigure că cel mic se adaptează cu succes. Altfel spus, interesul copilului primează.

 

Proiectul este Cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, cod proiect 127/169.

Obiectivul general al proiectului, care se derulează la nivel național, este „creșterea calității sistemului de asistență socială și a numărului de asistenți maternali la nivelul comunității, prin introducerea de instrumente și proceduri și prin îmbunătățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sistem”, iar peste 4.000 de asistenți maternali vor fi angajați pe perioada de implementare a proiectului. În vederea creșterii calității activității acestora, vor fi elaborate proceduri de lucru, care vor fi aplicabile și obligatorii în activitatea desfășurată de asistenții maternali.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt „creșterea calității sistemului de asistență socială prin dezvoltarea și introducerea unui set de proceduri de lucru destinat activității desfășurate de asistenţii maternali, prin susținerea unui program de formare profesională, elaborat în cadrul proiectului și destinat specialiștilor în domeniu și prin crearea unei platforme digitale la nivel național ce va conține module esențiale de educație digitală” și „creșterea numărului de asistenți maternali la nivelul comunității”.

Mai multe informații se pot obține la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Buzău, din municipiul Buzău, str. Bistriței nr.41, telefon: 0238.711.051 interior 117 sau pe pagina DGASPC Buzău.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*