DGASPC Buzău are nevoie de 20 de asistenți maternali

22 septembrie 2021 | 0 comentarii |

DGASPC Buzau

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Buzău anunță identificarea și formarea unui număr de 20 de asistenți maternali profesioniști, în vederea angajării, în cadrul Proiectului TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor.

Proiectul are ca obiectiv creșterea calității sistemului de asistență socială și a numărului de asistenți maternali la nivelul comunității, prin introducerea de instrumente și proceduri și prin îmbunatățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sistem. Astfel, dezvoltarea și introducerea unui set de proceduri operaționale destinat activității desfașurate de asistenții maternali, prin susținerea unui program de formare profesională și prin crearea unei platforme digitale la nivel național, precum și creșterea numărului de asistenți maternali la nivelul comunității, vor asigura creșterea calității sistemului de asistență socială, prin sustenabilitatea eforturilor de tranziție de la servicii sociale furnizate în sistem instituționalizat către servicii asigurate la nivelul comunității.

Asistentul maternal profesionist este persoană fizică, atestată în condițiile legii, care asigură prin activitatea pe care o  desfășoară la domiciliul său, creșterea, îngrijirea și educarea copiilor pe care îi primește în plasament”, precizează conducerea instituției, într-un comunicat remis presei. DGASPC Buzău asigură dezvoltarea rețelei de asistenți maternali din județ prin identificarea, formarea și angajarea a câte 20 de asistenți maternali în fiecare an de derulare a proiectului, derulat în perioada 2019-2023.

Mai multe informații se pot obține la sediul DGASPC Buzău, din municipiul Buzău, str. Bistriței nr.41 – Serviciul Monitorizare sau Serviciul Resurse Umane, telefon 0238.711.051, interior 117 sau 145.

 


Adaugati un comentariu


 

*