Echipajele SMURD Buzau si-au imbunatatit timpii de raspuns si interventie

27 ianuarie 2016 | 0 comentarii |

Desi numarul solicitarilor a crescut anul trecut cu aproape 1.000, paramedicii au ajuns la pacienti mai repede, durata medie a interventiilor diminuandu-se cu aproape 3 minute.

 

smurd Astazi, la sediul Prefecturii Buzau a avut o loc sedinta in care s-a prezentat raportul de evaluare a activitatii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta pe anul trecut. Cu aceasta ocazie, structurile abilitate sa intervina in astfel de situatii si-au prezentat bilantul.

Din datele prezentate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta rezulta ca institutia a avut anul trecut o activitate mai intensa decat in 2014, numarul interventiilor la care pompierii si paramedicii SMURD au fost solicitati crescand cu 22 la suta. S-a ajuns astfel la un numar de 5.332 de interventii, fata de 4.361 in 2014.

Aceasta crestere a numarului de interventii s-a reflectat si in bilantul activitatii SMURD Buzau, structura aflata in subordinea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Astfel, conform bilantului oficial, numarul interventiilor la care au participat echipajele SMURD a crescut cu peste 900, insa timpii de raspuns si durata medie a interventiilor au scazut fata de anul 2014.

 

ambulante-si-smurd-accidentConcret, pe parcursul anului trecut, SMURD Buzau a prticipat la 4.308 misiuni pentru acordarea primului ajutor calificat, a asistentei medicale de urgenta sau pentru efectuarea operatiunilor de descarcerare, in timp ce in anul precedent numarul misiunilor de acest gen a fost de 3.440.

Dintre cele 4.308 misiuni, marea majoritate, respectiv 4.098 au fost interventii medicale pentru acordarea primului ajutor si a asistentei medicale de urgenta. Cei mai solicitati au fost paramedicii SMURD de la Detasamentul de Pompieri Buzau, care au intervenit in cadrul a 3.504 misiuni, in timp ce echipajele de la Ramnicu Sarat au intervenit in 939 de situatii.

Tot anul trecut s-a infiintat si un punct de lucru al SMURD Buzau la Pietroasele, eveniment ca a avut loc pe data de 11 septembrie.  De la acel moment, pana la sfarsitul lui 2015, echipajele care activeaza in cadrul acestui punct de lucru au participat la 315 misiuni, cele mai multe in zona de sud-vest a judetului.

 

SMURD 8Desi au fost mai solicitate decat in anul 2014, echipajele de la SMURD au reusit, pe parcursul anului trecut, sa isi reduca timpii de raspuns la solicitari precum si durata medie a interventiilor. Astfel, dupa cum rezulta din datele prezentate astazi, timpul mediu de raspuns al echipajelor de prim ajutor si a celor de descarcerare a fost de 3 minute si 53 de secunde, fata de 4 minute si 5 secunte, in anul 2014.

Totodata s-a redus si timpul mediu de interventie, durtata unei misiuni in 2015 fiind de 14 minute si 2 secunde, fata de 17 minute si 33 de secunde in 2014. Reducerea acestor timpi s-a datorat atat infiintarii punctului de lucru SMURD de la Pietroasele, echipajele trimise in misiune de aici ajungand mai repede la pacienti decat daca ar fi plecat din Buzau, cat si faptului ca in anul precedent, SMURD Buzau a primit in dotare cateva ambulante noi.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*