Echipamente de protecție în valoare de un milion de euro, pentru școlile din țară

Acestea vor fi distribuite prin intermediul inspectoratelor școlare, o atenție deosebită fiind acordată unităților de învățământ din județele cu cele mai mari rate de infectare.

 

Continuarea cursurilor față în față în actualul context epidemic, când mai multe localități au reintrat în scenariul roșu, impune respectarea cu strictețe a normelor de protecție sanitară, iar la acest lucru contribuie și fundația Altex, printr-un protocol de colaborare încheiat la finele lunii trecute cu Ministerul Educației. În baza acestui protocol fundația a semnat contracte de sponsorizare cu fiecare dintre cele 43 de inspectorate școlare judeţene, care prevăd distribuirea de materiale de protecție sanitară care urmează să ajungă în scoliile din țară.

O donație importantă de materiale de protecție a fost livrată azi, fiind vorba de o jumătate de milion de măști și de 32.000 de costume de protecţie ridicată, în valoare de peste un milion de euro.

Lista unităților școlare care vor primi materialele de protecție a fost realizată de Ministerul Educației, pe baza nominalizărilor făcute de inspectoratele din teritoriu.

 

Dată fiind situația actuală în ceea ce privește evoluția cazurilor de infectare, s-a decis ca această primă tranșă să ajungă în școlile din localitățile în care se înregistrează o incidență ridicată la mia de locuitori. Astfel, măștile au ajuns la școli din județele Alba, Arad, Braşov, Caraş-Severin, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Olt, Timiş şi Tulcea, unde pot fi folosite atât de către elevi, cât și de cadrele didactice. În ceea ce privește costumele speciale de protecție, acestea sunt destinate celor care fac atât triajul elevilor, cât şi cadrelor didactice, fiind distribuite în toate judeţele din ţară.  Fiecare judeţ a primit 750 de astfel de costume de unică folosință, în timp ce în Bucureşti au fost livrate 1.688 de costume.

Reprezentații fundației Altex dau asigurări că măștile și costumele respectă cele mai înalte standarde de calitate şi performanţă de pe piaţă şi sunt produse în conformitate cu directivele europene referitoare la produsele din această categorie.

 

Mihaela Mitescu, președintele fundației, spune că donaţia face parte din strategia de a sprijini educaţia din România, unul dintre cei trei piloni ai organizaţiei, alături de protejarea mediului înconjurător şi implicarea în rezolvarea situaţiilor de urgenţă.

O educaţie performantă este esenţială pentru viitorul României. Ultimul an a fost foarte greu pentru fiecare dintre noi, iar învăţământul românesc a fost printre cele mai afectate sectoare. Sănătatea tinerilor şi a personalului din învăţământ este foarte importantă, însă considerăm că procesul educaţional trebuie să continue, luând toate măsurile necesare de protecţie. Prin această donaţie dorim să contribuim la desfăşurarea fără întrerupere a orelor. Suntem convinşi că prin efort concentrat, tinerii pot trece cu bine prin această pandemie fără ca educaţia lor să aibă de suferit. De la început, fundaţia Altex şi-a luat angajamentul să fie un partener implicat direct şi activ în schimbările din România pentru bunăstarea societăţii”, a mai declarat aceasta.


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*