Efectele meselor imbelsugate de Sarbatori pot fi resimtite chiar si pana in vara

6 ianuarie 2017 | 0 comentarii |

Un studiu efectuat pe 3.000 de adulti a relevat ca surplusul de kilograme acumulat in aceasta perioada poate persista timp de mai multe luni, daca nu se fac eforturi imediate pentru a scapa de ele.

 

Masa de revelionConform cercetarii realizate de o echipa de oameni de stiinta americani pe 1.781 de persoane din Statele Unite, 760 din Germania si 383 din Japonia, in urmatoarele zece zile dupa Craciun s-a observat o crestere cu 0,6 la suta a greutatii corporale, in comparatie cu perioada de zece zile de dinaintea acestei importante sarbatori.

In plus, oamenii de stiinta au constatat ca, pana in vara urmatoare, participantii la studiu au reusit sa dea jos doar aproximativ jumatate din greutatea nedorita acumulata inainte de 25 decembrie.

Brian Wansink de la Universitatea Cornell din Ithaca, co-autor al studiului, sustine ca oamenii ar trebui sa fie mai bine informati in legatura cu kilogramele in plus acumulate de sarbatori. „Ar putea fi mai bine ca pacientii sa fie informati cu privire la faptul ca, in ciuda faptului ca jumatate din greutatea corporala adaugata de sarbatori este pierduta imediat dupa aceea, cealalta jumatate pare sa se mentina pana in lunile de vara si chiar mai mult”, a avertizat acesta.

Potrivit acelorasi cercetatori, in perioada sarbatorilor se pot acumula, prin alimentatie, chiar si 6.000 de calorii pe zi, ceea ce reprezinta de aproape trei ori mai mult decat cantitatea zilnica recomandata.

 

plimbari--iarnaIn aceste conditii este nevoie de 44 de minute de plimbare pe jos pentru a arde caloriile dintr-o cana cu vin fiert, iar pentru a anihila caloriile de la cina copioasa de Craciun sau de Revelion ar fi nevoie de o ora si 40 de minute de alergare.

Cresteri semnificative in greutate s-au observat si in preajma altor sarbatori, mai exact 0,3 la suta in plus in Japonia, in preajma Saptamanii de Aur, 0,2 la suta in Germania, de Paste, si 0,2 la suta in SUA, de Ziua Reconstiintei.

Autorii cercetarii, realizata la Universitatea Cornell completeaza ca daca o persoana are grija sa nu se ingrase in perioada sarbatorilor, nu va avea de ce sa isi faca griji ulterior. Potrivit acestora,  pentru a evita consumul exagerat de mancare nu trebuie sa ne asezam la mesele festive flamanzi. De asemenea, se recomanda, in prealabil, consumul unui mar sau a unui bol cu supa de legume, iar dupa masa, o plimbare pe jos, de cel putin o jumatate de ora.

 


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*