Emoții mari pentru viitorii medici militari și pentru absolvenții instituțiilor militare de învățământ

1 august 2020 | 0 comentarii |

Festivitățile de absolvire și de înaintare în grad s-au desfășurat în cadru restrâns, cu respectarea tuturor restricţiilor impuse de pandemie, pentru a se limita răspândirea infecţiei cu SARS COV-2.

 

Emoții mari, în ultima zi de iulie, pentru absolvenții promoției 2020 „General Ioan Emanoil Florescu”, în toate instituțiile militare de învățământ superior și în școlile de maiștri militari și subofițeri ale categoriilor de forțe ale Armatei.

Absolvenții anului IV ai Institutului Medico-Militar (IMM) au primit prima lor înaintare în grad de ofițer, au fost felicitați și au fost îndemnați să fie pregătiți să reprezinte „cu cinste și onoare” cariera pe care și-au ales-o.

Cei 56 de viitori medici militari studenți ai Catedrei de pregătire și perfecționare medico-militară de la București au fost înaintați în gradul de sublocotenent și au fost felicitați, după cei patru ani de studii, de generalul de brigadă medic conf. dr. Dragoş-Marian Popescu, șeful Direcţiei Medicale.

La Târgu-Mureș, alți 18 studenți ai Secției de pregătire medico-militară, înaintați în primul grad de ofițer, au fost felicitați de colonelul Viorel-Constantin Bulmez, reprezentant al SMAp, care le-a transmis multă sănătate și și-a exprimat convingerea că vor deveni medicii de care țara are nevoie, mereu la datorie și pregătiți să salveze vieți omenești.

 

La ceremoniile de înaintare în primul grad de ofițer, maistru militar sau subofițer și de absolvire au participat oficialități civile și militare din conducerea Ministerului Apărării Naționale, care au transmis mesaje de felicitare tinerilor absolvenți și au înmânat premii și distincții șefilor de promoții.

Prezent la festivitatea de absolvire de la Academia Tehnică Militară din București, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, i-a felicitat pe cei 216 tineri ingineri militari, cu ocazia absolvirii uneia dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ politehnic din România.

Dragi absolvenți, bine ați venit în corpul ofițerilor! Astăzi, gradul pe care îl purtați vine ca o încununare a mai multor ani de trudă. Armata are mare nevoie de tineri pregătiți acum, într-o perioadă în care resursa umană este esențială. Ați parcurs până aici un drum lung și deloc ușor și vă așteaptă alte etape în desăvârșirea pregătirii dumneavoastră. Vă asigur că întreaga conducere a Armatei României vă va sprijini parcursul în carieră și că vom avea grijă să vă desfășurați activitatea în condiții din ce în ce mai bune!”, le-a spus ministrul Ciucă, tinerilor absolvenți.

 

Și la Boboc, în județul Buzău, a fost emoție mare. Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” a organizat, într-un cadru restrâns, festivitatea de absolvire și acordare a gradului de maistru militar clasa a V-a și de sergent pentru absolvenții promoției 2020, denumită onorific ,,General Ioan Emanoil Florescu”.

În cadrul ceremoniei, au fost avansați la gradul de maistru militar clasa a V-a  84 de absolvenți (76 băieți și 8 fete), iar la gradul de sergent 115 absolvenți (87 de băieți și 28 de fete), care vor fi repartizați în unități ale Forțelor Aeriene și Forțelor Terestre din Armata României.

La festivitate au participat, din partea Statului Major al Forțelor Aeriene – general de flotilă aeriană Iulian Pațilea, din partea Statului Major al Apărării – colonel Daniel Bănică și din cadrul Comandamentului Forțelor Întrunite, comandor Gelu Zamfir.

 

Tot vineri au avut loc ceremoniile de înaintare în primul grad de ofițer, maistru militar sau subofițer și de absolvire a promoției 2020 „General Ioan Emanoil Florescu” în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și  Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, unde cei 73 de absolvenți i-au avut ca invitați pe șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, și pe șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Mihai Panait.

La Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, conducerea MApN a fost reprezentată, în fața celor 198 de absolvenți, de Simona Cojocaru, secretar de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, și de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă.

Secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, Marius Bălu, și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-maior Viorel Pană, au participat la festivitatea de la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov și i-au felicitat pe cei 165 de absolvenți.

 


Adaugati un comentariu


 

*