Enayati Medical City țintește o cifră de afaceri de 35 milioane de euro în 2022

2 februarie 2022 | 0 comentarii |

Deschis în plină pandemie, Orașul Medical al Dr. Wargha Enayati și-a început activitatea în ianuarie 2021 și a încheiat anul cu o cifră de afaceri de 16,5 milioane de euro.  

 

Wargha Enayati

În ultimele zile ale lunii ianuarie 2021, în plină pandemie, medicul Wargha Enayati, fondatorul rețelei medicale Regina Maria, inaugura, oficial, Enayati Medical City, prima investiție privată de mari dimensiuni din sistemul medical românesc de după 1989. Cinci ani au durat lucrările Orașului Medical, iar investiția s-a ridicat la 65 de milioane de euro. Un spital integrat de oncologie operat de Monza România – cu centru de radioterapie și medicină nucleară operate de Neolife, un spital de boli interne și recuperare, un centru rezidențial de lux pentru vârstnici, o policlinică Concierge Medical cu 50 de cabinete și un centru de fiziokinetoterapie operate de Enayati Group, alături de 10 furnizori de servicii medicale integrate, farmacii, restaurant și cafenea oferă atât pacienților cât și personalului medical condiții moderne de lucru și de tratament.

Acest proiect a pornit dintr-o nevoie. M-am străduit să fac un nou reper în medicina românească și mi-am dorit ca orașul medical să fie o alternativă aici, în România, pentru toţi cei care acum pleacă în străinătate pentru probleme medicale sau Second Opinion. Avem şi cea mai mare policlinică din ţară, așa că pacientul are totul în house, de la cap la coadă. Sunt fericit că ne-am adunat sub același acoperiș mai mulţi furnizori de top, care creștem împreună nivelul serviciilor medicale din România”, spunea atunci, doctorul Wargha Enayati, director general Enayati Medical City.

 

În Orașul Medical, pacientul beneficiază de un parcurs ușurat și ghidat de Concierge Medical și nicio analiză nu este recomandată dacă nu este absolut necesară, în contextul anamnezei pacientului, transmit reprezentanții companiei, care subliniază că investigațiile și consulturile multidisciplinare se desfășoară în cel mai scurt timp, corelându-se în mod holistic rezultatele obținute. Fie că e vorba de un pacient oncologic, un pacient vârstnic sau un pacient care își investighează starea de sănătate, toți beneficiază de același parcurs în cadrul Orașului Medical. Este ceea ce numesc «next level» profesional şi, fără falsă modestie, setez un nou reper în sistemul medical românesc, un nou vârf medical, mai spune dr. Enayati, al cărui nume a devenit, în cei 25 de ani de antreprenoriat în domeniul medical, sinonim cu primele abonamente medicale de pe piaţa locală, cu prima reţea de sănătate privată, cu prima clinică dedicată exclusiv femeilor, cu primele policlinici sociale și cu „primul oraș medical” din România, desfășurat de o suprafață de 35.000 mp, situat în zona de nord a Bucureștiului – cel mai mare ecosistem medical din România..

Sistemul de abonamente Concierge Medical reprezintă o alternativă din ce în ce mai agreată pe piața medicală din România, oferind abonaților acces la o rețea de servicii și medici de top fie în regim închis în cadrul Orașului Medical, fie în regim deschis în țară și străinătate, inclusiv pentru second opinion.

 

Din luna mai, odată cu deschiderea tuturor spitalelor și cabinetelor medicale, Enayati Medical Citypoate trata 1500 de pacienți/zi și a devenit locul de muncă a peste 500 de angajați. Chiar din primul an de activitate a reușit să ajungă la o cifră de afaceri de 16,5 milioane de euro, astfel că făcând bilanțul anului 2021, operatorul privat de sănătate se declară mulțumit, subliniind că aceasta este una dintre cele mai proeminente intrări pe piața serviciilor medicale din România. Pentru anul 2022 este estimată o cifră de afaceri de 35 de milioane de euro, iar la maturitate, una de 53 milioane de euro/an.

Chiar dacă este un new-entry pe piață, Enayati Medical City are potențialul cel mai mare de creștere în rândul marilor jucători prin ineditul conceptului medical creat. Servicii medicale integrate sunt oferite sub același acoperiș de 10 furnizori diferiți care și-au pus laolalta expertiza, experiența, dotările tehnologice de ultimă oră, echipele de top medicale pentru a oferi pacienților un mare avantaj – accesul facil și asistat la toate serviciile medicale”, declară, astăzi, dr. Wharga Enayati.

După ieșirea din acționariatul primului său proiect medical de anvergură, Rețeaua Privată Regina Maria, dr. Wargha Enayati, antreprenor și medic cardiolog, absolvent al Facultății de Medicină din Cluj în 1983, a investit numai în companii din lumea medicală.

Companiile din Enayati Group estimează pentru 2022 o cifră de afaceri de 16 de milioane de euro.

 


Adaugati un comentariu


 

*