Eugen Nicolaescu pregateste surprize delegatiei FMI

11 ianuarie 2013 | 0 comentarii |

Ministrul Sanatatii considera ca sunt necesare unele schimbari la Legea Sanatatii , iar calendarul si evaluarea impactului acestor schimbari va fi comunicat Comisiilor FMI, CE si BM.

 

Consecvent principiilor promovate in campania electorala, ministtul Sanatatii, Eugen  Nicolaescu,  spune ca are in vedere anumite modificari la Legea Sanatatii, care vizeaza aducerea sistemului sanitar romanesc la normalitate, pe care le va comunica si reprezentantilor Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene (CE) si Bancii Mondiale (BM).

Ministrul declarat, miercuri, in cadrul intalnirii cu reprezentantii Asociatiilor de Pacienti Cronici din Romania (APCR), ca la intalnirea cu delegatia FMI, CE si BM, va pune pe masa calendarul modificarilor la Legea 95, privind reforma in domeniul Sanatatii, precum si modificarile vizate si precizari legate de efectele pe care le vor produce aceste modificari. El le va explica totodata reprezentantilor organizatiilor internationale ca „implementarea unei noi legi a sanatatii, asa cum s-a discutat in ultimul an, ar dura cativa ani, in timp ce sistemul medical romanesc are nevoie de schimbari imediate, pentru a intra in normalitate”.

Eugen Nicolaescu a mai precizat ca le va spune reprezentantilor FMI ca, pana la 30 aprilie, in Romania va exista, pentru prima data in ultimii 15 ani, pachetul de servicii medicale de baza.

Pana in 30 aprilie, pentru prima data, vom avea un pachet de baza de servicii medicale care poate fi finantat. Mai concret, pentru prima oara vom sti ca avem o anumita suma de bani si ce servicii putem acorda din acesti bani”, a precizat ministrul Sanatatii, mentionand ca introducerea pachetului este independent de sistemul de asigurari de sanatate, astfel incat fiecare roman sa aiba acces la serviciile medicale de baza, fie ca este sau nu asigurat, statul fiind dator fata de toti cetatenii sai sa le acorde aceste servicii de baza.

Nicolaescu spune pachetul va fi supus dezbaterii publice la sfarsitul lunii aprilie, astfel ca la 30 iunie sa fie aprobat, iar in trimestrul patru, daca nu mai devreme, sa fie pus in aplicare.


Adaugati un comentariu


 

*