Evofarm se extinde în patru noi județe, prin achiziția a 22 de noi farmacii

18 septembrie 2023 | 0 comentarii |

Autoritatea de concurență a autorizat tranzacția prin care grupul Evofarm preia 22 de farmacii deținute de compania Farmacia de la Țară SRL, în județele Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și Teleorman.

 

Lanțul de farmacii Evofarm, cu sediul social în Buzău, prezent pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate, precum și pe piața comerțului cu ridicata, a primit avizul Consiliului Concurenței, pentru a prelua 22 de farmacii aparținând companiei Farmacia de la Țară SRL, care activează pe piața comerțului cu amănuntul, de produse farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate, în județele Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și Teleorman.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, decizia urmând să fie publicată în Monitorul Oficial, anunță Consiliul Concurenței, printr-un comunicat remis presei.

 

Cu un istoric de peste 11 ani pe piața farma din România, brandul Marcos Provit, care din 2017 activează pe piața farmaceutică românească sub brandul Evofarm, deține 3 centre logistice în Brașov, Buzău și București, o flotă de distribuție și 126 de farmacii proprii, preponderent în mediul rural. După finalizarea tranzacției, compania va fi prezentă pe piața farmaceutică din România prin 148 de farmacii proprii, în 15 județe din țară.

Firma Marcos Provit, care deţine farmaciile Evofarm, este controlată de Marius Gabriel Neagu, Andrei Isac şi Andrei Robert Tănase și este lider de piață în județul Buzău, cu o cotă de piață de 55,97%, iar la nivel național deține poziția 16, cu o cotă de piață de 0,82%. Marcos Provit a încheiat anul 2022 cu afaceri de peste 226 milioane de lei (+ 40,53% față de anul anterior) şi un profit de peste 5,3 milioane de lei.  Evofarm Distribuție SRL, parte a grupului, a realizat o cfră de afaceri de 3 milioane de lei și profit de 155.000 de lei.

 

Farmacia de la Țară SRL este prezentă pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate, în județele Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și Teleorman. Compania este deținută de Bogdan Liviu Păun, Cristian Tufan, Constantin Lihu și Eleonora Lihu, conform Termene.ro.

Anul trecut, Farmacia de la Țară SRL a avutut o cifră de afaceri de 30,3 milioane de lei și pierderi de 1,3 milioane de lei.

Firma Marcos Provit este şi acţionar majoritar al Evo Nuclear, înfi­inţată în 2022, unde acţionari mino­ritari sunt Mihai Cristian Ciolacu (nepotul premierului Marcel Ciolacu) şi Vlad Vrancisc Iman. La ora actuală, compania operează pe piața comerțului cu ridicata și cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice, în 11 județe: Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Galați, Ialomița, Ilfov, Harghita, Mureș, Sibiu și Vrancea.

 


Adaugati un comentariu


 

*