EXCLUSIV: Medicul Victor Ionita, ales presedinte al Camerei Federative a Medicilor Buzau

23 octombrie 2013 | 0 comentarii |

El a fost investit de medicii buzoieni pentru a reactiva sindicatul care, de ani buni se aflat in inactivitate. Dr. Ionita are o experienta de patru mandate la conducerea Colegiului Medicilor, cu care acum se va afla insa in opozitie.

 

Dr. Victor  Ionita

Dr. Victor Ionita

Medicii buzoieni au rectivat Camera Federativa a Medicilor la nivel local, sindicat al medicilor care daca imediat dupa 1990 a fost foarte activ,  in ultimii zece ani a functionat mai mult ca sa nu se desfiinteze, ramanand doar cu cativa membri. Intre timp, o parte dintre medici s-au inscris in SANITAS, dar cei mai multi dintre ei au fost total straini de viata sindicala.

Astazi, grupul de medici care s-au raliat ideii de reactivare a sindicatului propriu, reaparuta odata cu infiintarea Coalitiei profesionistilor din sanatate care „lupta” in aceasta perioada pentru castigarea unor drepturi pentru breasla medicala, si-au ales un nou presedinte precum si membrii Biroului de coordonare al Camerei Federative.

In functia de presedinte a fost ales dr. Victor Ionita, pe care colegii il considera inzestrat cu abilitatile necesare reorganizarii, promovarii si dinamizarii sindicatului medicilor, dar si capabil sa obtina „victorii” in negocierile cu angajatorii din sanatate si cu organizatiile profesionale, avand experienta celor patru mandate la sefia Colegiului Medicilor.

 

Ionita _0591Alaturi de dr. Ionita, din Biroul Camerei Federative a Medicilor – Filiala Buzau mai fac parte dr. Razvan Dedu (medic chirurg) – secretar, impreuna cu medicii Alina Diacenco (medic neurolog), Claudiu Serbanoiu (medic ginecolog) si Valeriu Manascurta (medic chirug ortoped) – membri.

Avand in vedere perioada de proteste in care sunt implicate sindicatele medicilor si asistentilor medicali, chiar de la inceputul mandatului, noul Birou al Camerei federative are sarcina de a se reorganiza rapid, iar piatra de incercare va consta in capacitatea de mobilizare a cel putin 100 de medici care sa participe la „marsul tacerii” ce va avea loc la Bucuresti, pe 2 noiembrie.

Am stabilit, deja, impreuna cu colegii din Birou, cateva obiective pe termen scurt, mediu si lung. Pe termen scurt si foarte scurt avem misiunea de a creste vizibilitatea sindicatului medicilor in plan local si de a ne mobiliza in vederea participarii la protestele care vor avea loc sub girul Coalitiei profesionistilor din sanatate, atat pe plan local cat si la nivel central. Pe termen mediu si lung vom actiona pe toate caile si prin toate mijloacele legale, pentru a recastiga pozitia pe care aceasta breasla merita sa o aiba in societate. Vom face demersuri, de asemenea, pentru a obtine conditii mai bune de munca si pentru  castigarea  unor salarii civilizate, comparabile cu cele ale colegilor nostri din Uniunea Europeana din care si Romania face parte si asa cum credem ca meritam, potrivit importantei activitatii pe care o prestam, salvand oameni”, a declarat dr. Victor Ionita, imediat dupa mica sedinta a Biroului Camerei Federative, care s-a tinut dupa centralizarea rezultatelor votului.

 

Dr. Elena Brancus, la sedinta Coalitiei

Dr. Elena Brancus, la sedinta Coalitiei

Camera Federativa a Medicilor – Filiala Buzau a avut, pana in prezent, un singur presedinte, respectiv, pe dr. Elena Brancus. De aproape zece ani, insa, activitatea acestui sindicat al medicilor a fost aproape inexistenta, cel putin la nivel de vizibilitate publica, iar in momentul constituirii Coalitiei profesionistilor din sanatate la nivel local, dr. Brancus a anuntat ca nu mai doreste sa se implice in activitatea sindicala, fiind „extrem de ocupata” cu alte activitati si le-a cerut colegilor sai sa-si gaseasca un alt lider.

Dr. Victor Ionita este sef al sectiei ATI in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, fiind medic primar anestezie si terapie intensiva, specializat si in ingrijiri paliative.

Pana in august anul trecut a ocupat functia de presedinte al Colegiului Judetean al Medicilor, timp de patru mandate consecutiv, functie la care a renuntat insa dupa ce a fost desemnat director medical al spitalului in care profeseaza de peste doua decenii. A demisionat de la conducerea spitalului in februarie anul acesta, in semn de solidaritate cu medicii aflati in centrul scandalului copiilor contentionati.


Adaugati un comentariu


 

*