Experți din Europa se întâlnesc la București la Conferința specialiștilor în proiectarea spitalelor

Peste 150 de specialiști din domeniul proiectării de infrastructură medicală din România, Franța, Turcia, Cipru și Italia vor dezbate noutățile în domeniu în cadrul evenimentului care va avea loc la care va avea loc la Radisson Blu Hotel.

 

La inițiativa SHARE Architects, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România și Asociația Inginerilor de Instalații din România, arhitecți, ingineri de instalații, ingineri de structuri, consultanți medicali și de tehnică medicală, consultanți MEP și directori de spitale vor aduce în fața unui public specializat studii de caz despre spitale din România și din Europa, la Conferința specialiștilor în proiectarea spitalelor.

Peste 150 de specialiști din domeniul proiectării de infrastructură medicală din România, Franța, Turcia, Cipru și Italia vor fi prezenți la cea de-a doua ediție a Conferinței, care va avea loc pe 30 mai, la Radison Blue Hotel București, începând cu ora 9.00. Prima ediție a conferinței, organizată în 2021, a reunit 100 de specialiști în domeniu.

Echipe mixte de arhitecți, ingineri și consultanți medicali, vor ărezenta studii de caz, fiecare panel de prezentări fiind urmat de o largă sesiune „Ask an Expert”, parte a SHARE Talk – Expert’s Meeting, destinat dialogului între experți din sală și cei de pe scenă. „În cadrul Conferinței specialiștilor în proiectarea spitalelor aducem soluții care s-au demonstrat a fi eficiente și prezentăm un tablou al investițiilor în diferite stadii de execuție în infrastructura de sănătate din România”, a precizat Florin Mindirigiu, fondator SHARE Architects.

 

Modernizarea infrastructurii spitalicești și investițiile în sănătate constituie priorități absolute în contextul în care, numai în ultimii doi ani, în spitalele din România sau avut loc nu mai puțin de 11 incendii, multe provocate de infrastructura medicală învechită și de lipsa echipamentelor și a tehnologiilor noi.

Vor fi supuse atenției specialiștilor prezenți la eveniment cele mai recente informații și detalii despre proiectele de actualitate și de interes major în domeniul medical, fie că vorbim despre România sau alte țări din Europa. Pe masa experților invitați vor fi proiectele Spitalelor Regionale de Urgență din Cluj și Iași, noul Spital Județean de Urgență Focșani și Spitalul Județean Călărași, Spitalul „Mama și Copilul” din cadrul Spitalului Județean Constanța, Institutul Regional De Medicină Cardiovasculară Iași, Centrul Integrat de Transplant de la Cluj, Extindere a secției de Urologie a Spitalului Clinic Județean Mureș.

Arh. Raluca Șoaită, fondator Tesseract Architecture va prezenta Arhitectura de urgență în România: Primele spitale modulare. Ce am învățat după pandemie și după conflictul din Ucraina?, iar în cadrul Conferinței se vor purta discuții și pe baza Normativului privind proiectarea și verificarea construcțiilor spitalicești și a instalațiilor aferente acestora (NP015 – 1997).

Până în anul 2025, cel puțin 25 de unități medicale/spitale publice ar trebui construite și/sau dotate în țară prin finanțare parțială prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), unde România a obținut 2,5 miliarde de euro la capitolul Sănătate.

 

La conferința de la București se vor prezenta și proiecte internaționale de anvergură din domeniul medical. Se vor expune provocările și schimbările aduse de evoluțiile de mediu, inclusiv pandemia de Covid-19, în proiectarea spitalelor.

Franța va fi reprezentată în cadrul evenimentului de către prof. Didier Houssin, președinte al AP-HP International (Assistance Publique – Hôpitaux de Paris), cel mai mare centru spitalicesc universitar din Europa, care va aborda tema „Creating new hospitals after Covid-19 pandemic”.

Arh. Mariano Efron, partener la prestigiosul Architecture-Studio din Paris va prezenta panelul „Environmental Challenges in Healthcare Architecture”.

Altieri Italia va prezenta spitalele din Salorno și Istanbul. Spitalul cu cea mai mare structură cu baza izolată din lume – 1 milion de metri pătrați – și care dispune de peste 2.000 de izolatori seismici – Başakşehir Pine și Sakura City Hospital – va fi prezentat în echipă mixtă: arhitectură – structură – instalații de către Yazgan Design Architecture, Rönesans Holding și Okutan Engineering.

 

Speakerii Conferinței: Didier Houssin, Președinte al AP-HP Internațional, cel mai mare centru spitalicesc universitar din Europa, Arh. Giorgia Gunnella, Senior partner & technical director 3TI PROGETTI, Italia, Gabriel Georges Dumitrache – Expert internațional în domeniul arhitecturii de spitale în cadrul societăților franceze Conseil Sante și Sofrenco și al societății din România Innova-Integration SRL, Arh. Olivia Crișan -Tesseract Architecture, București, Arh. Silviu Popăescu, Fondator Popescu & Co, București, Cristian Nicolae, Director Arhitect Studio CN, Arh. Șerban Țigănaș – co-fondator Dico&Tigănaș, Cluj – Napoca, Arh. Gabriela Tânjală – TDD Concept Studio, Iași, Dr. Alexandru Coman, Medic epidemiolog Institutul Inimii „Niculae Stăncoiu” Cluj-Napoca, Arh. Dragoș Bocan – Atelier CAAD SRL Timișoara, Ing. Ioan Silviu Doboși – Director General Dosetimpex, Timișoara, Ing. Marco Smiderle – Project Manager Studio Altieri, Italia, Arh. Mariano Efron – partner Architecture-Studio, Franța, Arh. Angela Kovacs, Președinte OAR Mureș, Ing. Zsolt Gogolak, Director SC Multinvest SRL, Arh. Raluca Soaita, fondatorTesseract Architecture, București, Arh. Christos Christodoulou. SIMPRAXIS Architects, Cipru, ing. Mehmet Okutan – Owner of Okutan Engineering, arh. Kerem Yazgan – Yazgan Design Architecture, ing. Serdar Binzet – engineering group president Rönesans Holding, dr.arh.Ionut Anton, ing. Mihnea Sandu.

 

* Detalii despre eveniment, pe pagina https://share-architects.com/conferinta-specialistilor-in-proiectarea-spitalelor/

 

 


Adaugati un comentariu


 

*