Extinderea sectiei UPU, intarziata de disputele electorale din Consiliul Judetean

O hoatarare care trebuia aprobata pentru a permite demararea proiectului de extindere si modernizare a celei mai solicitate sectii a Spitalului Judetean Buzau nu a intrunit majoritatea necesara, 12 consilieri absentand de la ultima sedinta ordinara din acest mandat.

 

consiliul judetean ultima sedintaAstazi s-a desfasurat ultima sedinta ordinara din acest mandat a Consiliului Judetean Buzau, eveniment la care au fost prezenti 21 de consilieri, in timp ce alti 12 colegi de-ai acestora au absentat. Este vorba despre consilierii PNL care, cu exceptia Florinei Stoian, au decis sa boicoteze sedinta de astazi, in scopul intarzierii unui proiect pe Sanatate pe care presedintele Consiliului Judetean, PSD-istul Petre Emanoil Neagu, il mentionase printre prioritatile sale intr-un material cu caracter electoral, dar si despre un consilier PSD si consilieri de la ALDE, UNPR si PSRO care au ignorat responsabilitatea cu care i-au insarcinat alegatorii pentru a-i reprezenta in miniparlamentul judeteului si au preferat sa se ocupe de campania electorala in care spera sa obtina din nou voturile electoratului.

In deschiderea sedintei, Neagu a anuntat ca activitatea la noua maternitate devenita functionala de joi, decurge normal, iar pana la acest moment, aici au fost adusi pe lume 20 de copii.

S-a trecut apoi la aprobarea ordinii de zi si la votarea proiectelor, trei dintre acestea facand referire la Spitalul Judetean Buzau. Pe ordinea de zi s-au aflat un proiect privind o a doua rectificare a bugetului de venituri si cheltuieli a unitatii medicale, un altul privind unele odificari in statul de functii si un proiect introdus suplimentar, privind dezmembrarea unei suprafete din terenul aferent Spitalului Judetean, pentru a se indeplinii conditiile legale in vederea inceperii lucrarilor de extindere si modernizare a sectiei UPU.

 

consiliul judeteanDaca primele doua proiecte au fost aprobate fara problema cu majoritate simpla, cel de-al treilea, care era cel mai important, nu a intrunit majoritatea necesara de doua treimi din voturile consilierilor, din cauza faptului ca liberalii au lipsit de la sedinta.

Liderii PNL sustin ca pe de o parte au vrut sa-si arate dezacordul fata de faptul ca actualul presedinte, candidat din artea PSD la sefia Consiliului Judetean pentru un nou mandat, vrea sa-si bifeze inca o realizare la capitolul SANATATE, iar pe de alta parte, pentru ca ei considera ca proiectul propus necesita anumite modificari, astfel incat dupa extindere si mdernizare, sectia UPU sa fie si eficienta din punct de vedere functional, nu numai investitional.

In absenta lor si a celorlalti care au absentat s-a aprobat insa alocarea a inca 160.000 de lei Spitalului Judetean pentru achizitionarea unor instalatii radiologice digitale de maxima necesitate si modificarea unor posturi vacante de medici si farmacisti in cadrul aceleaiasi unitati medicale, in scopul extinderii ariei de participare la concursurile pentru ocuparea acestora.

 

consiliul judetean scaune goaleIn cazul proiectului referitor la extinderea UPU, demersurile pentru demararea lucrarilor au fost, insa, intarziate pe fondul disputelor dintre tabere, aflate in plina campanie electorala. Proiectul de hotarare supus astazi aprobarii era, de fapt, mai mult o formalitate vizand dezmembrarea a 5.400 de metri patrati din terenul spitalului si trecerea acestei suprafete in administrarea Consiliului Judetean, institutie care a obtinut si finantare pentru modernizarea si extinderea sectiei UPU a spitalului. In calitate de beneficiar al finantarii, Consiliul Judetean trebuie sa aiba in administrare terenul pe care se va realiza proiectul, urmand ca apoi, terenul si constructia realizata la finalul lucrarilor sa revina administratiei spitalului. Dezmembrarea suprafetei respective trebuia sa fie aprobata de doua treimi din numarul consilierilor, insa din cauza absenteismului masiv al consilierilor, proiectul nu a intrunit astazi majoritatea necesara.

Decizia liberalilor de a adopta aceasta strategie cu evidenta tenta electorala poate parea surprinzatoare, tinand cont ca acestia au votat pana acum toate hotararile referitoare la acest proiect de modernizare si extindere a UPU, iar pe listele lor cu candidati pentru noul Consiliu Judetean figureaza si medicul Adrian Zoican, nimeni altul decat seful UPU, care cunoaste cel mai bine necesitatea extinderii si modernizarii sectiei si care ar fi principalul beneficar al proiectului in acest sens.

 

cetateni de onoareIn plus, consilierii care au absentat de la sedinta de astazi au dat dovada de lipsa de respect fata de familiile celor doi militari buzoieni care au cazut recent la datorie pe frontul din Afganistan, in conditiile in care stiau ca in cadrul acestei sedinte urma sa aiba loc ceremonia de decernare a titlurilor de Cetateni de onoare ai judetului, distinctie inmanata rudele celor decedati.

La precedenta sedinta extraordinara, toti consilierii, inclusiv cei care au lipsit astazi, si-au dat acordul in acest sens, iar astazi au fost aprobate proiectele de hotarare prin care sublocotenentii post-mortem Adrian Vizireanu si Marian Dumitrescu, impreuna cu colegul lor ranit, sergentul major Bogdan Dragomir, au devenit cetateni de onoare ai judetului.

Distinctiile au fost inmanate familiilor celor doi militari cazuti, in cadrul unei ceremonii la finalul sedintei de astazi, ceremomie la care au participat doar 21 din cei 33 de consilieri judeteni. O ceremonie similara va avea loc in momentul in care starea de sanatate a sergentului major Bogdan Dragomir se va imbunatati si acesta va fi externat, urmand sa ii fie inmanat personal titlul de Cetatean de onoare al judetului.

 


Adaugati un comentariu


 

*