Formularul de localizare a pasagerului a fost, în sfârșit, anulat

12 martie 2022 | 0 comentarii |

Formularul de localizare a pasagerului nu va mai fi obligatoriu în România. Guvernul a abrogat vineri OUG nr. 129/2021, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

 

După ce l-a contrazos pe ministrul Sănătății, care anunțase că Formularul digital de localizare a pasagerilor (PLF) va fi anulat odată cu încetarea stării de alertă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat joi, că abrogarea Ordonanței de urgență este pe agenda Guvernului, după care a revenit și a spus că este în curs de avizare, iar vineri a anunțat că, în sfârșit „a fost aprobată ordonanţa care abrogă OUG nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România”. Practic, a precizat el, „Guvernul, prin abrogarea acestei ordonanţe, ţinând cont de încetarea stării de alertă instituită pe teritoriul României, respectiv încetarea aplicabilităţii măsurilor adoptate pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19, a eliminat obligativitatea completării formularului digital de intrare în România cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară sau cu maxim 24 de la intrarea în ţară. Formularul de localizare a pasagerului nu va mai fi obligatoriu pe teritoriul naţional”, a declarat Cărbunaru, la Palatul Victoria.

Cărbunaru a adăugat că unele state au menţinut acest tip de formular, de aceea cei care doresc să călătorească în străinătate trebuie să verifice condiţiile de intrare în ţările respective. „Cetăţenii care călătoresc din România către alte state vor trebui să verifice dacă statele în care călătoresc sau prin care tranzitează solicită completarea în continuare a unui astfel de formular”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*