Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, părăsește USR pentru REPER

27 iunie 2022 | 0 comentarii |

Aceasta a anunțat că s-a alăturat partidului înființat de Dacian Cioloș convinsă că astfel va putea contribui la alinierea standardelor de calitate ale serviciilor medicale românești, cu cele europene.

 

Dr Ioana Mihaila

Fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunțat luni, că a demisionat din USR și s-a alăturat partidului REPER, fondat de Dacian Cioloş şi alţi europarlamentari ai fostului PLUS, din care și Mihăilă a făcut parte, începând cu anul 2018.

Dr. Ioana Mihăilă, medic primar endocrinolog şi Ministră a Sănătăţii în 2021, se alătură REPER”, a anunţat noua formaţiune politică pe contul său de Facebook.

La rândul său, medicul Ioana Mihăilă a declarat că se alătură noului partid înființat de Dacian Cioloșcu speranța că vom reuși să construim împreună o platformă în care politicile de sănătate să poată fi dezbătute, în care profesioniștii din domenii diferite să poată să contribuie pentru alinierea serviciilor medicale românești la aceleași standarde de calitate cu cele europene”.

 

REPER amintește că Ioana Mihăilă „a fost, la începutul lui 2021, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, unde a contribuit decisiv la componenta de sănătate din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ulterior, în plină criză sanitară, Ioana a devenit ministra sănătății, când și-a stabilit drept priorități de mandat gestionarea pandemiei de COVID-19, atragerea fondurilor europene pentru reforme şi investiţii în sănătate, creşterea accesului la servicii medicale de bază şi reforma managementului spitalelor şi serviciilor de sănătate”.

Totodată, partidul lui Cioloș anunță că i s-au alăturat și Andrei Lupu – deputat de Prahova, Oana Cambera – deputată de Ilfov și Cristian Paul Ichim – deputat de Bacău, care spun că au plecat din USR întrucât acesta a devenit „un partid al conflictului permanent”, în care nu-și pot promova ideile și proiectele.

 


Adaugati un comentariu


 

*