Fundatia „Communitas”, aprobata de consilierii judeteni buzoieni
Liberala Mariana Tudor a fost desemnata presedinte. Cu unanimitate de voturi, alesii judetului au dat „unda verde” fundatiei umanitare prin care se doreste atragerea de fonduri care sa sprijine sistemul sanitar buzoian.
Consilierii judeteni buzoieni s-au intalnit, astazi, in sedinta extraordinara, pentru a aproba „actul de nastere” al Fundatiei Communitas, al carei unic membru fondator este Consiliul judetean Buzau.
Cu unanimitate de voturi, consilierii prezenti (au fost 3 absenti) au aprobat atat actul constitutiv al organizatiei neguvernamentale, statutul si conducerea ONG-ului, in care sunt reprezentate toate partidele care compun miniparlamentul judetului. Totodata s-a aprobat aportul in bani la constituirea Fundatiei, in valoare de 75.000 de lei din bugtul propriu al Consiliului Judetean, suma care va asigura functionarea acesteia pana la sfarsitul anului.
Potrivit actului constitutiv, misiunea Fundatiei este de „sustinere si dezvoltare a activitatilor din domeniul Sanatatii (…) in scopul cresterii calitatii serviciilor medicale furnizate pacientilor”.
Liberala Mariana Tudor a fost aleasa in functia de presedinte al Fundatiei Communitas, iar Stefan David (PSD), Gabriel Alexandrescu (PNL), Grigore Nedelcu (PDL) si Ion Mantoiu (PP-DD) sunt membrii ai Consiliului director.
Mariana Tudor este liberalcu state vechi, iar in calitate de consilier judetean este, pentru al doilea mandat consecutiv, membru al Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean de Urhenta Buzau.
Fundatia va desfasura activitati de sustinere a unitatilor sanitare cu paturi din judet; se va ocupa de atragerea unor specialisti cu renume in diferite specialitati medicale, din judet si nu numai; dezvoltarea unor sectii din spitale cu potential de a deveni atractive pentru pacientii din judet si din judetele limitrofe; modernizarea spitalelor la standardele cerute de normele europene; sprijinirea tinerilor medici pentru a ramane sa profeseze in Buzau; sprijinirea unor buzoieni care provin din categorii sociale vulnerabile; promovarea si intretinerea colaborarii cu alte fundatii si organizatii, din tara si din strainatate, cu obiect de activitate asemanator, in plan stiintific si practic; acordarea unor burse tinerilor medici in vederea perfectionarii pregatirii medicale; atragerea de voluntari; accesarea de fonduri rambursabile si nerambursabile; organizarea oricaror actiuni compatibile cu sanatatea.