Fundatia SMURD a cumparat un elicopter sanitar

2 iunie 2012 | 0 comentarii |

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat, a declarat ca vineri a fost platit avansul pentru un elicopter sanitar, pe care SMURD a promis ca il va achizitiona din contributia de doi la suta a populatiei.

Doctorul Arafat spune ca aparatul de zbor este de fabricatie americana, este un elicopter sanitar Piper Chayenne III A cu doua targi care a fost folosit dar are numai 5.000 de ore de zbor si este in stare buna, iar in luna august va sosi in tara si va opera din Bucuresti. 

Subsecretarul de stat a mai spus ca elicopterul, care va costa in total in jur de 900.000 de euro, a fost negociat pana la 635.000 de euro, dar in pretul final intra si reviziile lui, echipamentele medicale si targa suplimentara care ridica aceste costuri, intr-o prima faza la 750.000 de euro, din care a fost achitat jumatate.

„La aceasta suma de 750.000 de euro se vor adauga costurile de pregatire pentru piloti, tehnicieni si mai sunt alte costuri suplimentare care vor face obiectul altor contracte. Pana sa finalizam total achizitia, elicopterul va ajunge poate intre 800.000 si 900.000 de euro. Cel mai probabil, acolo vom ajunge. Ce s-a platit vineri este jumatatea sumei de 750.000 de euro”, a spus dr. Arafat, citat de presa locala.

Intrebat daca vor mai fi cumparate si alte elicoptere, subsecretarul de stat a mentionat ca aceste aparate de zbor sunt achizitionate in mod normal de Ministerul Sanatatii, care are deja sase elicoptere cumparate anul trecut si doua de anul acesta, unul care va sosi in iulie si un altul care vine in tara in septembrie. Pentru urmatorii doi ani mai sunt programate achizitii pentru inca trei aparate. Cele doua aparate de zbor care vor sosi anul acesta vor fi repartizate, unul la Iasi si altul la Craiova.


Categorii: Organizatii

Adaugati un comentariu


 

*