Gabriel Cotabita, in stare critica dupa un stop cardio-respirator

8 mai 2015 | 6 comentarii |

Artistul, in varsta de 59 de ani, se afla internat in Sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul Floreasca din Capitala, unde medicii fac eforturi disperate sa il salveze.

 

Gabriel CotabitaCantaretul Gabriel Cotabita a suferit astazi, in jurul pranzului, un stop cardio-respirator, in timp ce se antrena in sala de sport Hotelului Hilton din Bucuresti. El a fost gasit in stare de inconstienta de angajatii hotelului, care au sunat la 112, anuntand ca acestuia i s-a facut rau. Un medic universitar care intamplator se afla in incinta hotelului a inceput imediat resuscitarea, iar in cateva minute a sosit la fata locului si un echpaj SMURD, care a continuat manevrele de resuscitare aproape 40 de minute. In stare grava si intubat, artistul a fost transportat apoi la Spitalul Universitar de Urgenta Floreasca.

Gabriel Cotabita era la sala de fitness. Nu era cazat in hotel. Venea frecvent la aceasta sala de sport. I s-a facut rau. Angajatii au sarit imediat in ajutorul sau. A fost chemat imediat un echipaj SMURD si a fost transportat de urgenta la spital”, a explicat directorul hotelului, citat de Mediafax, imediat dupa incident.

 Familia a solicitat medicilor sa se pastreze confidentialitatea, asa ca nu s-au aflat prea multe detalii despe starea artstului.

 

Dr. Bogdan Oprita

Dr. Bogdan Oprita

Potrivit medicului coordonator al SMURD, dr. Bogdan Oprita, artistul a ajuns la spital in jurul orei 13:55, cu sanse minime de supravietuire. A fost supus unor investigatii, inclusiv Computer-tomograf, in vederea evaluarii starii in care se afla si a stabilirii diagnosticului.

Medicii au apreciat ca Gabriel Cotabita a suferit o tulburare maligna de ritm cardiac, o afectiune care face ca inima sa „o ia razna”, batand atat de tare incat sangele nu mai poate fi pompat in organism, astfel ca istemul circulator cedeaza, moment in care survine starea de inconstienta.

In jurul orei 18:00, cantaretul a iesit din sala de operatii, unde i s-a efectuat o coronografie. In urma interventiei, medicii au decis ca artistul nu a suferit leziuni pe vasele de sange ale inimii, iar in cursul zilei de maine urmeaza sa fie evaluata activitatea sa cerebrala, pentru a vedea daca va ramane cu sechele.

 

angiografieDesi rezultatul coronarografiei este unul bun, cataretul se afla in continuare in stare critica, iar urmatoarele 24 de ore sunt critice. Pacientul este in continuare asistat si ventilat mecanic.

Coronarografia sau angiografia coronariana este o investigatie esentiala in explorare si diagnosticarea afectiunii coronariene, prin vizualizarea directa a arterelor coronare, responsabile de angina sau infarct. Se efectueaza prin introducerea unui tub foarte subtire, numit cateter, in artera femurala. Prin acesta sunt introduse sondele de cateterism si dirijate pana la nivelul arterei coronare. Apoi se injecteaza un produs de contrast radiologic, care permite vizualizarea anatomiei arterelor coronare prin opacifierea arborelui coronarian. Se poate observa astfel diametrul interior al arterelor si se pot localiza posibilele obstructii coronariene importante. Majoritatea pacientilor care au suferit un infarct miocardic prezinta arterele coronare blocate partial sau complet.

Procedura indica daca arterele afectate pot fi tratate prin angioplastie sau prin chirurgie pe cord. Durata investigatiei coronariene poate oscila intre 40 si 60 de minute, fiind urmata de o perioada de sedere la pat intre 12 si 24 de ore.

La spital se afla atat fiicele lui Cotabita, care se roaga, cu lacrimi in ochi, ca tatal lor sa depaseasca aceasta cumpana, dar si iubita cantaretului, cu  care acesta este impreuna de aprape doi ani.

 Comentarii (6)

 1. Zarnescu Valentin spune:

  SA-I DEA D-ZEU INSANATOSIRE GRABNICA SI MULT NOROC!
  MARE VOCE SI UN OM INCA TANAR!CRED CA TOTI ROMANII SUNT ALATURI DE EL!

 2. Nutzy Ciobotaru spune:

  Sa il ajute Dumnezeu, pentru ca numai acolo SUS este PUTERE!

 3. Eliza Dragan spune:

  Sa ne rugam pentru el, Doamne ajuta !

 4. Casucci Nina spune:

  Dumnezeu sa il ajute…

 5. Mati Maria spune:

  De cand am aflat suntem cu sufletul alaturi de el ! Speram sa se insanatoseasca , Doamne-ajuta !

 6. Marin Ion spune:

  Sper sa se refaca repede… L-am simpatizat din totdeauna…

Adaugati un comentariu


 

*