Gabriela Firea plange pe umarul managerului demisionar de la Colentina

6 septembrie 2017 | 0 comentarii |

Silvi Ifrim si-a prezentat astazi demisia „de onoare”, ca urmare a presiunilor publice, iar un inlocuitor urmeaza a fi anuntat in cursul zilei de maine.

 

Gabriela Firea – spitalul Colentina

Scandalul de la spitalul Colentina a trecut, astazi, intr-o noua etapa, dupa demisiile medicilor Ionut Gobej si Dorin Bica. Medicul nutritionist Silvi Ifrim a demisonat, la randul, sau din functia de manager al unitatii medicale. Desi dr. Silvi Ifrim nu a avut nicio luare de pozitie publica in urma demisiei celor doi neurochirurgi, care acuzau neajunsurile si presiunile de la nivelul spitalului, primarul Capitalei, Gabriela Firea s-a erijat in purtatorul sau de cuvant si a discutat cu presa in fata spitalului, avand probabil nostalgia vremurilor cand indeplinea aceasta functie in guvernul Isarescu si mai apoi la partid, reprezentandu-l in aceasta calitate pe candidatul la prezidentiale Victor Ponta.

Asa cum ii sta bine unui „purtator de cuvant competent”, primarul Capitalei a vorbit, in numele managerului demisionar de la Colentina, incercand sa creeze in perceptia opiniei publice o imagine imaculata a acesteia, aproape de martir care se sacrifica pentru binele pacientilor. „Am acceptat demisia de onoare a doamnei manager Silvi Ifrim, care a pus mai presus de opinia domniei sale interesul pacientilor si al Spitalului Colentina. Mi-a spus ca, desi a actionat cu foarte multa corectitudine si onestitate in actul managerial, faptul ca s-a ajuns la o astfel de situatie tensionata, prefera sa se retraga pentru a nu mai fi o sursa de tensiune. I-am acceptat demisia de onoare, ii respect calitatea de medic, de profesor, este un om care a muncit peste 30 de ani in spitalul Colentina si a avut intentii bune”, a declarat Gabriela Firea, astazi la pranz.

 

Dr. Silvi Ifrim

In acelasi context, Firea a mai anuntat ca a rezolvat si problema directorului medical de la acelasi spital, post ramas vacant dupa ce fostul titular, medicul Rodica Olteanu, demisionase din aceasta functie. Primarul general a precizat ca a purtat discutii in acest sens cu dr. Rodica Olteanu, iar aceasta a fost de acord sa isi reia functia de director medical, acest demers fiind facut in contextul in care Firea anuntase, ziele trecute, ca a stat de vorba cu cei doi neurochirurgi demisionari si le-a solicitat o sugestie pentru postul de director medical. Propunerea celor doi a fost medicul Lelia Iliescu, insa primarita Capitalei se pare ca a vrut sa arate, totusi, cine tine fraiele in maini, asa ca a ignorat sugestia celor care nu au cedat promisiunilor sale, astfel ca a apelat la dr. Rodica Olteanu, despre care primarul general spune ca „are o relatie extraordinara cu toti medicii din Spitalul Colentina, dar nu ne intereseaza neaparat acest aspect, care este foarte important, ci faptul ca printr-o comunicare foarte buna intre conducerea spitalului si medici, de fapt, cei care castiga sunt pacientii”.

Referitor la demisia managerului Ifrim si decizia dr. Olteanu de a reveni in functia de director medical, chiar medicul Ionut Gobej a declarat ca „e un lucru extraordinar. Nu numai pentru medicii din Colentina, dar si pentru cei din toata tara. S-au creat premisele rezolvarii tuturor problemelor existente”.

 

Cu aceeasi ocazie, primarul Capitalei a dezvaluit si faptul ca masura demiterii fostului manager, Bogdan Andreescu, nu s-a datorat doar unei probleme administrative „faptul ca o ora-doua spitalul nu a avut caldura din cauza unei avariicare a dus la o situatie neplacuta pentru pacienti, ci si din cauza ca a primit mai multe informari cu privire la faptul ca exista suspiciunea unor actiunii la limita legii sau cu incalcarea legii in cadrul managerial. Gabriela Firea a subliniat chiar ca au fost sesizate organele de ancheta despre aspectele legate de activitatea de manager a medicului Bogdan Andreescu. „Regret cele intamplate, dar cred ca institutiile statului trebuie sa-si faca datoria in perioada urmatoare cu privire la activitatea fostului manager”, a mai spus primarul Firea, fara sa dea insa vreo explicatie referitoare la faptul ca vorbeste despre aceste fapte abia acum, la opt luni dupa ce a luat decizia demiterii acestuia si inlocuirii sale cu medicul nutritionist Silvi Ifrim.

 

Cat despre noul manager de la Colentina, Firea a spus ca astazi va avea mai multe interviuri cu persoanele vizate, iar in cursul zilei de maine va anunta numele celui care va fi numit, ca interimar, la conducerea spitalului.

Totodata a spus ca a rezolvat problema medicamentelor si materialelor sanitare care lipsesc din spital, apeland la doctorul Copca de la Spitalul Sfanta Maria, care a si facut acest transfer.

Totodata, Firea a facut un apel la Guvern sa creeze posibilitatea legala pentru plata de catre primarii a orelor suplimentare in spitale, in scopul de a-i ajuta pe pacienti. „Vreau sa rog Guvernul Romaniei, pe domnul prim-ministru, care cu siguranta este sensibil la acest domeniu si a dovedit acest lucru, precum si pe domnul ministru al Sanatatii, sa se creeze posibilitatea legala astfel incat primariile, inclusiv Primaria Generala, sa poata sa plateasca aceste ore suplimentare pentru medicii si asistentii care sunt nevoiti sa ramana mai multe ore intr-o operatie sau peste program”, a declarat primarul Capitalei, la Spitalul Colentina.

 

Dr. Ionut Gobej

In ceea ce ii priveste pe cei doi neurochirurgi, acestia au anuntat ca nu revin asupra deciziei de a demisiona, pentru ca „e o chestiune de onoare”. Dr. Ionut Gobej a spus insa ca-si poate oferi ajutorul in spital, daca i se va cere. „Am avut consultatii de dimineata, cu pacientii mei si au fost preluati de colegii mei, cu promisiunea ca, daca mi se va permite, voi veni in spital sa ajut atunci cand va trebui, insa fara a renunta la demisie. Nu avem pacienti acuti, care sa necesite o interventie. Am avut programati pentru interventie astazi, i-am programat pentru zilele urmatoare, dar fara a exista pericol pentru pacienti din cauza acestei amanari”, a declarat dr. Ionut Gobej, dupa conferinta sustinuta de Firea in fata spitalului

Medicul Ionut Gobej, impreuna cu colegul sau Dorin Bica, fondatori ai Sectiei de Neurochirurgie de la Spitalul Colentina, si-au dat demisia luni, dupa ce, asa cum au declarat ulterior, au fost nevoiti sa refuze 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe din cauza lipsei de personal, a programului operator restrictionat si a lipsei de consumabile si medicamente. Problemele au aparut incepand cu luna februarie a acestui an, dupa ce primarul Gabriela Firea a schimbat managerul spitalului.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*