Gală caritabilă de 8 Martie, în sprijinul copiilor cu probleme de sănătate

Evenimentul va avea loc mâine, în foaierul Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța.

 

Asociația Dăruiește Aripi va marca Ziua Femeii printr-un eveniment cultural de marcă, destinat strângerii de fonduri care vor fi direcționate pentru a veni în sprijinul copiilor cu afecțiuni oncologice și celor veniți pe lume cu probleme grave de sănătate sau născuți prematur. Este vorba de o gală caritabilă care va fi găzduită de Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța și va reuni o serie de artiști de marcă ce s-au alăturat acestei cauze.

Evenimentul se înscrie în seria acțiunilor pe care asociația le derulează încă din anul 2014, în scopul strângerii de fonduri necesare pentru reconstrucţia şi modernizarea secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi şi a compartimentului de prematuri de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa. Mai nou, atenția membrilor organizației se îndreaptă și către compartimentul de onco-hematologie pediatrică din cadrul aceluiași spital.

Anca Pătrăhău, fondatoarea asociației, a precizat că „pentru a ajuta un număr cât mai mare de copii, avem nevoie de sprijinul fiecărui om generos. Fiecare donaţie poate fi o şansă în plus la viaţă pentru un copil, care va fi îngrijit mai bine în oralul lui, în ţara lui. Vrem ca această seară a celebrării femeilor să fie o amintire de neuitat pentru toţi cei prezenţi şi un semn de generozitate pentru cei mici”.

 

Inițiativei organizației umanitare i s-au alăturat artiștii teatrului constănțean și o serie de personalități marcante din lumea teatrului de operă și operetă, precum și mai mulți artiști plastici și actori.

Gala, denumită „Dăruieşte Aripi de 8 Martie”, va avea loc mâine seară, în foaierul teatrului de operă și balet din Constanța, unde invitații sunt așteptați cu începere de la ora 17.00 pentru a participa la un program artistic de înaltă clasă, ce va include un recital de arii celebre, un recital de poezie și o expoziție de pictură cu lucrări care vor fi scoase la licitație în scop caritabil și un spectacol de operată.

Cu această ocazie, pe scenă vor urca unii dintre cei mai prestigioși interpreți de operă și operetă, precum Daniela Vlădescu, Ana Maria Donose – prim solista Operei Naţionale din Iaşi, tenorul Cosmin Marcovici – directorul Teatrului Naţional din Iaşi, Stefan Popov de la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian din Bucureşti, Smaranda Drăghici, Lucia Mihalache și mulți alții.

 

Recitalul de arii celebre și cel de poezie vor fi urmate de un cocktail în cadrul căruia participanții la eveniment vor socializa, după care vor fi invitați să urmărească opereta Liliacul, de Johann Strauss fiul.

Donațiile strânse în cadrul evenimentului sunt reprezentate prin biletele de acces, care pot fi achiziționate de pe site-ul evenimentului, de la casieria teatrului constănțean și de la Centrul Medical Focus din cadrul SJU Constanța.

Pot fi achiziționate bilete pentru întreaga seară de gală, la prețul de 200 de lei, sau doar pentru spectacolul de operetă, la prețul de 100 de lei. Fondurile astfel strânse vor fi direcționate de către asociația umanitară, pentru susţinerea copiilor bolnavi de cancer, tratați în cadrul compartimentului de onco-hematologie pediatrică de la Spitalul Județean Constanta, a copiilor nou născuţi din sud estul României care vor avea curând o secţie modernă de terapie intensivă în spitalul din Constanţa, precum și pentru susţinerea tuturor copiilor din proiectele asociaţiei Dăruieşte Aripi.

În această perioadă, reprezentanți ai asociației, alături de Societatea Romana de Onco-Hematologie Pediatrică și specialiști de la Institutul Oncologic Cluj Napoca, reprezintă România la întâlnirea europeană a Registrelor Copilului cu Cancer.

 


Adaugati un comentariu


 

*