Gala Medica Academica, un regal al elitei medicale romanesti

31 ianuarie 2013 | 0 comentarii |

Prof. dr. Vladimir Belis si Prof. dr. Constantin Ionescu Targoviste  au fost premiati aseara, in cadrul celei de-a parta editii a Galei, pentru intreaga activitate pe altarul lui Hipocrate.

 

Prof.dr. V. Belis si Prof. dr. C. Ionescu Targoviste, premiati pentru intreaga activitate

In cadrul celei de-a patra editii a Galei Premiilor Medica Academica, eveniment organizat de Tarus Media Health Events in seara de 30 ianuarie 2013, intr-o atmosfera elitista, la Hotel Howard Johnson,  Sala Platinum, au fost inmanate 12 premii pentru 13 dintre cei mai activi specialisti ai sistemului medical romanesc in 2012.

Organizata sub auspiciile Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, GALA  l-a avut ca presedinte al Boardului Stiintific pe Acad. Prof. Dr. Victor Voicu, acesta jurizand proiectele depuse pentru fiecare categorie de premii, alaturi de alti 14 membri.

Profesorul Voicu a tinut sa mentioneze ca „medicina romaneasca este o medicina performanta. Avem o scoala care merita premiata si evidentiata”.

 

Tinerii, alaturi de consacratii medicinei romanesti

 

Un regal al elitelor sistemului medical romanesc, Gala Premiilor Medica Academica a oferit 12 categorii de premii prin care au fost recunoscute demersurile medicale cu impact social major in 2012 – pentru care anul acesta au fost selectati 13 castigatori. Nu au fost uitati nici tinerii medici si studenti care au participat la descoperiri importante sau si-au publicat lucrari in reviste de specialitate de prestigiu din strainatate.

Consacratii medicinei romanesti care au fost rasplatiti cu aplauze de invitati, iar premiile le-au fost inmanate de Prof. Dr. Irinel Popescu – Centrul de Boli Digestive si Transplant Hepatic Fundeni, alaturi de Acad. Prof. Dr. Victor Voicu, Irina Cajal – Fundatia  „Nicolae CAJAL”, Andreea Motoc – redactor sef medicalstudent.ro, Ruxandra Sararu – Radio Romania, Emilian Costas – CEO Dedalus, Doina Pana – Ministrul delegat pentru Dialog Social si Valentin Tarus – Presedintele TARUS Group.

Premiile acordate au in spate ani de munca, realizari exceptionale si sunt o recunoastere a activitatii acestor personalitati”, a declarat Prof. Dr. Irinel Popescu, in deschiderea evenimentului, mentionand ca sunt mult mai multi medici care ar merita premiati, care au realizari deosebite.

 

Intre premianti, medicul buzoian Crina Stefanescu

 

Dr. Crina Stefanescu, alaturi de Prof. dr. Irinel Popescu

Premiul „Dan SETLACEC” acordat de Academia Oamenilor de Stiinta din Romania si Medica Academica, pentru cea mai buna realizare in chirurgie,  i-a revenit dr. Simona Dima.

Premiul acordat de Fundatia „Nicolae CAJAL”, pentru cea mai buna realizare in domeniul cercetarii fundamentale in medicina, a fost atribuit Dr. Speranta Iacob.

Premiul Medica Academica pentru programe in domeniul sanatatii cu impact european, a fost acordat Prof. Dr. Mihai Coculescu.

Premiul Medica Academica de excelenta pentru leadership, inovatie si progres i-a fost inmanat Prof. Dr. Ioan Lascar. 

Premiul Vox Patientis – pentru cea mai activa asociatie de pacienti a revenit Dr. Crina Stefanescu, Livertrans, Asociatia Transplantatilor din Romania.  

Premiul oferit de Fundatia „Gerota” si MedicalStudent.ro pentru implicare activa in proiecte educationale studentesti si de cercetare stiintifica a fost acordat Alinei Oprea.

Premiul Medica Academica pentru intreaga activitate a revenit Prof. dr. Vladimir Belis si Prof. dr. Constantin Ionescu Targoviste.

Premiul Medica Academica pentru publicistica/carte medicala a revenit  Prof. Dr. Gheorghe Peltecu.

Premiul Medica Academica pentru initiativa privata a fost inmanat lui  Robert Serban – Gral Medical.

Premiul Medica Academica pentru educatie medicala continua a fost oferit Dr. Andrei Nanu – Manging partner Med Right Experts.

Premiul Medica Academica pentru performante exceptionale in 2012 a fost acordat Spitalului Municipal de Urgenta Pascani.

Premiul pentru promovarea medicine romanesti la nivel international a fost inmanat dlui Prof. Mihai Lucan.

 

  Trei ani de Medica Academica

 

 Gala Premiilor Medica Academica a marcat si trei ani de activitate a revistei, timp in care „aceasta a crescut numar de numar, fiind in acet moment una dintre cele mai apreciate publicatii din domeniul medical”, a spus presedintele Tarus Grup, Valentin Tarus.  

Printre personalitatile prezente la eveniment s-au numarat Daciana Sarbu – Europarlamentar, Cosmisia de Sănătate, Parlamentul European; Prof. Dr. Irinel Popescu – Centrul de Boli Digestive si Transplant Hepatic Fundeni, Bucuresti; Prof. Dr. Ioan Lascar, Clinica de Chirurgie Plastică, Spitalul Floreasca, Bucureşti. Evenimentul a reunit 140 de invitati, printre care membri ai Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, membrii Boardului editorial Medica Academica, oficiali din Ministerul Sanatatii, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, top management companii farmaceutice, presa si VIP-uri.  

 Gazdele evenimentului au fost Maria Vasilescu – TARUS Media si Emil Hossu Longin – TVR.  


Categorii: Eveniment, Medici

Adaugati un comentariu


 

*