Gerul a facut primele victime la Buzau

4 februarie 2014 | 0 comentarii |

Patru cazuri de hipotermie au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta, iar in prima zi a lunii s-a inregistrat si un deces, un prahovean in varsta de 65 de ani, in soc hipotermic, nemaiputand fi salvat.

 

UPU 837

Temperaturile scazute inregistrate in zona Buzaului la finele saptamanii trecute au facut si primele victime in acest an, la sectia UPU a Spitalului Judetean prezentandu-se primele victime cu hipotermie. Conform purtatorului de cuvant al spitalului, Adriana Bratosin, in perioada 31 ianuarie-3 februarie, la Unitatea de Primiri Urgente s-au prezentat patru pacienti cu hipotermie si sapte pacienti ce reprezentau cazuri sociale, neavand adapost si riscand sa inghete in strada. Trei dintre pacientii cu hipotermie au ramas internati, insa din pacate starea unuia dintre ei era foarte grava si omul nu a supravietuit. Barbatul, originar din Mizil, in varsta de 65 de ani, a decedat pe data de 1 februarie, la cateva ore dupa ce ajunsese la urgente in soc hipotermic. „Ceilalti pacienti se afla in continuare internati la sectia de Chirurgie Plastica a Spitalului Judetean, avand degeraturi la nivelul membrelor”, a precizat Adraiana Bratosin.

In ceea ce priveste situatia cazurilor sociale, pacientii care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente au primit ingrijirile medicale corespunzatoare si urmeaza sa fie transferati la Centrul de Urgenta de Zi si de Noapte pentru persoanele fara adapost.

 

Spital zapadaTemperaturile cu mult sub zero grade le pot pune sanatatea in pericol si celor care au un acoperis deasupra capului, mai ales copiilor si celor cu afectiuni cronice cardio-vasculare sau respiratorii. Din acest motiv, Directia de Sanatate Publica Buzau a transmis zilele trecute cateva recomandari de care trebuie sa se tina seama in aceasta perioada, pentru a se evita neplacerile cauzate de ger. Medicii recomanda in aceasta perioada purtarea de imbracaminte si mai ales incaltaminte lejera, intrucat daca este stramta nu pasatreaza caldura si apare riscul  degeraturilor. Cele mai expuse la frig sunt extremitatile corpului, de aceea trebuie protejate corespunzator cu manusi, caciula si fular.

Alimentatia este, de asemenea, foarte importanta si trebuie adaptata la varsta si activitatea zilnica. Se recomanda multe legume si fructe proaspete, care aduc un aport crescut de vitamine si minerale, iar atunci cand organismul este suprasolicitat din cauza eforturilor fizice mari, hidratarea corespunzatoare, din care sa nu lipseasca supele calde si ceaiurile vitaminizante, este esentiala.

Si ambientul din locuinta este important, temperatura optima fiind de 22-24 de grade. Iar celor care doresc sau sunt nevoiti sa plece intr-o calatorie li se recomanda sa se informeze despre starea vremii si a drumului.

 


Categorii: Actual, Lifestyle, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*